Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek

megjelenés:
2024-04-03 09:29:57

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 40

Április 27-én jön a Fonogram-nap, a magyar zenei élet ünnepe

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram - Magyar Zenei Díjat. Megvannak a jelöltek!

A kreatív zene elismerése áll a Fonogram - Magyar Zenei Díj 2024-es fókuszában. Lehet a zene bármilyen műfajú, magyar vagy külföldi, a hallgatás módja analóg vagy digitális, a lényeg, hogy legyen emberi, legyen hatása, érje el a közönségét.

Fonogram - Magyar Zenei Díj

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. 2024 sem lehet kivétel, ráadásul Fonogram - Magyar Zenei Díj néven idén 21. alkalommal hirdetnek majd győzteseket.


Fonogram-nap

Interaktív műsorfolyam 2024. április 27-én, szombaton egész nap, amelynek során az egyes zenei kategóriák nyerteseire online videók formájában derül fény. Kövesd az eseményeket a www.fonogram.hu oldalon, figyeld a Fonogram videóit a TikTokon és a YouTube-on, lájkold a Fonogram Facebook-oldalát, Instagram-profilját, hogy első kézből értesülj!

Szakmai szavazás

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, idén ismét rekord mennyiségű, mintegy 1700 egyedi nevezés közül választotta ki a 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén több) jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek.


Megvannak a jelöltek

18 különböző zenei mezőnyben alakult ki a jelöltek listája a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.

A szakmai szavazás első fordulója után a Fonogram - Magyar Zenei Díj 2024-es jelöltjei a következők

NÉZD MEG A FONOGRAM-JELÖLTEK LISTÁJÁT! →

https://www.fonogram.hu/jeloltek

HALLGASD MEG A JELÖLT ALBUMOKAT/DALOKAT! →

https://jeloltek.fonogram.hu/


Fotók: Fonogram

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i