Nyerteseket hirdettek a Petőfi Nagylemez Programban

megjelenés:
2024-04-09 15:52:46

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 31

Nyerteseket hirdettek a Petőfi Nagylemez Programban, a Petőfi Kulturális Ügynökség pályázata első nagylemezük elkészítésében segíti a fiatal zenészeket, munkájukat mentorként a hazai könnyűzenei élet meghatározó szakemberei segítik.

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség által elindított Petőfi Nagylemez Program célja, hogy az előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akik segítségével a bel- és külföldi piacon egyaránt versenyképes nagylemeznyi hanganyagot tudnak létrehozni. 


A nyertesek Magyarország legjobb zenei producereivel működhetnek közre, egy éven keresztül kapnak koncentrált, teljes körű szakmai támogatást a mentoroktól, akik segítenek a győzteseknek a zenei arculat meghatározása mellett a technikai megvalósításban is.

 

Az előadók és zenei formációk célzottan tudtak a számukra legmegfelelő producerhez jelentkezni, akivel elkészíthetik LP-jüket. A zenei producerekből álló zsűri megadott szempontrendszer szerint pontozta a jelentkezők által beküldött hangfelvételeket, most elkezdődhet a közös munka, melyből nyertesenként minimum 10 számból álló, legalább 35 perces nagylemezek születnek majd.

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség popkulturális csatornájának, a Hajógyárnak fontos célkitűzése, hogy a popkultúra minden szegmensének lehetőséget biztosítson. 


A Petőfi Nagylemez Programban is kiemelten nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy mind a mainstream, mind az underground zenei stílust képviselő jelentkezők közül egyenlő arányban fogadjanak be előadókat.


A Program 2024-es nyertesei között van népzenét képviselő zenekar, elektronikus projekt, metál zenekar és pop stílusú előadó is. 


A Program kiváló lehetőség azoknak az előadóknak, akiknek még nincs meg a kapcsolati tőkéjük, nem ismerik a megfelelő szakembereket, viszont már vannak demóik, van víziójuk és elképzelésük arról, hogy hogyan szeretnének bemutatkozni a zeneiparban.


A Programról eredményeiről a Hajógyár YouTube-csatornája Nagylemez Műhely című műsora készít majd szeptembertől beszámolókat.

 

A 2024-es Petőfi Nagylemez Program producerei: Brucker Bence, Gerendás Dani, Horváth Attila, Kozma Kata, Simon István, Somogyvári Dániel, Stámusz Ferenc, Szabó Zé, Tembo, valamint Vári Gábor.

 

 

A 2024-es Petőfi Nagylemez Program nyertesei

 

Nagylemez nyertesek: Berta' Lami; Berriloom and the Doom; Calli; Colocasia; Dream Of Insomnia; Gombkötő Sára; Itinera; Pannasofia; Széchenyi Lili; Pennhurst.

 

Különdíjas kislemezes nyertesek: æriké; biankahaidu; GID; Szathmáry Ádám; Sándor Szofi.

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i