Csepregi Éva újabb nagydobásra készül

megjelenés:
2024-04-12 08:40:34

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 37

Vérbeli popikonunk, Csepregi Éva újabb ajándékkal készül, ugyanis életműkoncertjét hamarosan mindenki számára elérhetővé teszi. A nagyszabású és technikailag is páratlan minőségű felvételen a Neoton Família és Éva szólókarrierjének rég hallott kincsei és igazi klasszikusai repítenek vissza a 70-es és 80-as évek virágzó miliőjébe. A kivételes hangú énekesnő több felvezető koncertvideóval húzza el a mézesmadzagot és nem is lehetne jobb kezdés, mint a Neoton Família karrierjét beindító „Napraforgó” című lemez élőben itthon ritkán felcsendülő dala: a „Szédült napraforgó”.

 

Neoton-dalszövegek itt.

 

Előadóművészete és szűnni nem akaró alkotásvágya 50 év töretlen sikerhez vezette a Neoton Família meghatározó énekesnőjét, Csepregi Évát. A csillag emblematikus, széles mosolyával, színpadi profizmusával és örökzöld slágerekkel töltötte meg január 6-án a Papp László Sportarénát. Összesen 29 szóló és Neoton Família zeneszám hangzott el a közel kétórás showműsor keretein belül. Az alkalmi együttes tagjai pedig Éva szintén sikeres előadóművész fia, Heatlie Dávid dobos, Deseő Balázs billentyűs-hangszerelő, Kardos Norbert zongorista, Sipeki Zoltán gitáros és Patyi Sándor basszusgitáros voltak. A vokálszekciót Csányi István vokalista-szaxofonos, Gulyás Erika, Faith Ildikó és a Neoton Família 2005 óta tag, Lukács Andrea erősítette.

 

 

 

Kulcsfontosságú album volt nemcsak a Neoton Famíliának, hanem Csepregi Éva karrierje szempontjából is az 1979-es „Napraforgó”, amely az akkor oly elérhetetlen Nyugatig és Ázsiáig repítette a csapatot. A virág motívum különleges jelentéssel bírt a Neoton zenékben, a „Szédült napraforgó” is egy emberi tulajdonság szimbóluma Pásztor László, Jakab György és Hatvani Emese szerzők tollából.

 

„A Szédült napraforgó című dal volt az első igazi szóló sikerem a Neoton Famíliában. Ez lett akkor a címadó az első igazán átütő siker a Neoton lemezen. Mindig szerettem, de már rég nem énekeltem, hiszen a szövege csak egy ilyen életmű koncerten vállalható, hiszen egy kislányról szól”


– mesélte Csepregi Éva, aki május 3-án elérhetővé teszi a teljes koncertfelvételt Spotifyon.

 

 

Addigi is a „Szédült napraforgó” már elérhető a YouTube-on, és május 3-áig még sok más, kulcsjelentőségű előfutárral készül az előadó.





Fotók: Csepregi Éva

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i