Itt a CSILLAGTÚRA, BéRCZeSi, M.P. Sziámi és a HIPERKARMA közös albuma

megjelenés:
2024-04-15 11:04:02

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 37

A CSILLAGTÚRA lemezbemutató koncertje április 19-én lesz az A38 hajón. 2024-ben ez lesz az egyetlen ilyen fellépés.

 

Jegyek.


Müller Péter Sziámi-dalszövegek itt.


hiperkarma-dalszövegek itt.




 

Ez a zene szólhat az alter-mennyországban?

(szeretlekmagyarorszag.hu)

 

A CSILLAGTÚRA egylényegű, akár egy szenzációs szimbiózis, amikor az egyének félszavakból is értik egymást. Amikor minden cselekedet, szó és gondolat tökéletesen rezonál a másikéra.  Ennek megfelelően a CSILLAGTÚRA előkészületei a M. P. Sziámitól és BéRCZeSi RóBeRTTőL már ismert munkamegosztásban történtek a stúdióba vonulást megelőzően, amit Péter így idéz fel:

 

Elképesztő tempóban és színvonalon jönnek sorra az ötletekre-szövegekre Robi egy szál gitáros, telitalálatos megfejtései. Ebben a sorozatban idáig összesen száz dal született derűs összhangban.





Szóval, a megszokott képlet elég egyszerű: Péter hozza a szövegeket, amiket Robi megzenésít, ráadásul valamiféle zsigeri módon: nincs túlagyalás, azt az énekdallamot és akkordkört használja, ami a szövegen átfutva először eszébe jut,  és az minden dalban tökéletesen megállja a helyét. Robi ezekkel a szavakkal foglalta össze:

 

A Müller Péter Sziámival való közös munka számomra elsősorban egy zenei kaland, mivel ebben a projektben a dalszövegekbe én csak minimális szinten folyok bele. A klasszikus szöveg / zene szerzőpáros felállásban dolgozunk, és működésünk eddigi három éve alatt kereken száz dalt írtunk meg együtt, amelyből harmincegy már napvilágot is látott vagy HIPERKARMA  dalként (Varázshegy, Óvni Foglak, Az Én Hősöm), vagy Napidalok albumokon (Napidalok 1, Napidalok 2: Képzeld Magad!), és idén március 21-én megérkezett a harmadik közös dalcsokor, amely a CSILLAGTÚRA címet viseli. Péterrel énekelünk rajta, az LP számait játszotta fel, Kirschner Péter zenei poducellésével, az ő és Baka Rebeka közreműködésével.

 

A lemez itt érhető el.



 

A címadó számhoz egy lazán derűs hangultú  roadmovie-t készítettek képi aláfestésként, ami olyan helyszíneket vonultat fel, mint a csákvári dombba szaladt metrószerelvény vagy az oroszlányi zagytér. A lélegzetelállító képek és humoros jelenetek váltakozása szuperül egészíti ki a beharangozó tracket, amitől, ha lehet, csak még inkább aligvárós lett a komplett CSILLAGTÚRA lemez.


A videóklipben Péteren, Robin és a HIPERKARMA zenekaron kívül egy meglepetés vendég is került, teljesen spontán alakult a helyzet egy benzinkúton. Pont, ahogy egy tényleges zenekari buszozás közben is történhetnek ilyen kis meglepetések.

 

 

Fotók: Müller Péter Sziámi x hiperkarma

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i