Az Akvárium Klubba érkezik Loreen, az első nő, aki kétszer is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

megjelenés:
2024-05-07 15:09:04

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 104

A svéd énekesnő olyan sikereket ért el, amit csak kevesen mondhatnak el magukról: hiszen kicsit több mint 10 év különbséggel 2023-ban másodjára is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. 2025. március 2-án pedig az Akvárium Klub NagyHalljában is elénekeli legnagyobb slágereit.

 

 

Lorine Zineb Noka Talhaoui, azaz Loreen Svédország fővárosában, Stockholmban született, marokkói származású szülők gyermekeként. Az országban a svéd Idolban vált ismertté, ahol még Lorén Talhaoui néven indult 2004-ben. Öt hétig tudott versenyben maradni és végül a negyedik helyen végzett.

 

 

Egy évvel később 2005-ben kiadott egy promóciós kislemezt The Snake címmel, majd kicsit irányt váltott és kipróbálta magát műsorvezetőként a tévéképernyőn, majd különböző szerkesztési munkálatokban is részt vett a háttérben. 

 

Pár év elteltével, 2011-ben tért vissza a zenéhez, ekkor már a ma is használt Loreen néven, majd egy évvel később megnyerte a Melodifestivalen versenyt Euphoria című dalával. Ennek köszönhetően ő képviselhette Svédországot a 2012. évi Eurovíziós Dalfesztiválon Bakuban, Azerbajdzsánban. A dalt 42-ből 40 ország összesen 372 ponttal tette meg győztesnek.


A dal óriási sláger lett, az Egyesül Királyságban is meghódította a slágerlistákat: a hivatalos Singles Chartjának harmadik helyén végzett, amivel elérte a legmagasabb pozíciót, amit egy eurovíziós dal valaha is elért. Ebben az évben jelent meg első, debütáló nagylemeze Heal címmel.

 

Hallgasd még Loreen-t itt is.

 

Számtalanszor visszatért az Eurovízió színpadára, hogy előadja a legújabb slágereit, mígnem 11 évvel később bejelentette, hogy Tattoo című dalával újra nekivág először a svéd versenynek. Loreen ezúttal is győztesként távozott, így ismét őt delegálták a nemzetközi megmérettetésre. Az énekesnő 2023-ban második alkalommal is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, így ő lett a második olyan előadó, aki kétszer is győzni tudott.


2025. március 2-án az Akvárium Klubban is megcsodálhatja a közönség az énekesnő páratlan tehetségét.

 

LOREEN

 

Időpont: 2025. március 2.

 

Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall

 

Jegyek május 10-én 10 órától: https://akvariumklub.hu/programok/loreen/

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/980626940433474/?ref=newsfeed


Fotó: Loreen

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i