32. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

megjelenés:
2024-05-23 21:08:22

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 35

Blues, jazz, rock és gasztronómia

Borbarát Találkozó

(július 1-7., Paks)

 

Közreműködők:

Laura Cox – Matteo Mancuso – Mini – Omega Testamentum

– Tornóczky All Access – Blues MD – Ismerős Arcok – Deák Bill Blues Band

 

 

Hazánk legrégebben megrendezésre kerülő bluesfesztiválja köszönhetően főtámogatónknak, az MVM Paksi Atomerőműnek, ezúttal minden program egy helyszínen az ASE Csarnokban és közvetlen környezetében kerül megrendezésre.

 

A Gastroblues Klub hétfőtől szerdáig még a korábbi helyszínen lesz, majd csütörtökön az ASE Sport Étterembe költözik a Loyal Apples’ Club és a Rudán Joe Akusztik koncertjére. A Gastroblues Piknik és jótékonysági főzőverseny az ASE Parkban lesz, akárcsak tavaly. Július 5-én, a pénteki napon az ASE Csarnok kerül a fókuszba, ahol Laura Cox személyében ismét egy francia hölgy lesz gitárjával a színpad éke. Legújabb albuma személyes és kemény blues-rock hangzást sugall.Laura Cox


Az Omega Testamentum a dobos Debreczeni Ferenc vezetésével tartja életben az egykori Európa szerte is sikereket aratott zenekar népszerű dalait. A Tornóczky All Access egy új népszerű rock formáció a gitáros vezetésével.

 

Szombati nap és a fesztivál valószínűleg legnagyobb meglepetése a 27 éves szicíliai Matteo Mancuso gitáros lesz, aki „The Journey” című tavalyi albumával üstökösként robbant a gitárvilág egére. Előremutató játék- és gondolkodásmódja paradigmaváltást idézett elő. Al Di Meola úgy véli, Matteo improvizációs képességével fényévekkel jár mindenki előtt. A fesztiválon jazz-rock triójával lép fel. Matteo Mancuso


A Mike Gotthard és Szebényi Dániel alkotta Blues MD - akárcsak tavaly - kiegészül vendégekkel, ezúttal Ganxsta Zolee és Takács Vilkó alkotta Dos Diavolos, valamint Vitáris Iván csatlakoznak hozzájuk. Talán sokan meglepődnek: a 2019 óta működő Dos Diavolos valódi déli bluest játszik két akusztikus gitárral, saját és klasszikus blues darabokkal. A zene él tovább, a Mini együttes a billentyűs Németh Károly vezetésével viszi tovább Török Ádám szellemét és zenei munkásságát. Állandó vendégük a hegedűs Kézdy Luca és csatlakozik hozzájuk a régi barát, Závodi János gitáros. A formáció Ádám iránti tiszteletből nélkülözi a fuvolát. A többiek a régi Miniből Balogh „Szivacs” Jenő (dob), Paróczai „Tacskó” Attila (basszusgitár), továbbá Kosik Kristóf (gitár) és Török Viktor (ének).

 

A templomi koncert helyszíne változatlanul az evangélikus templom. A fellépők: Kormorán zenészeiből: Fehér Nóra, Vadkerti Imre, Koltay Kurszán, Szekeres Zoltán. Továbbá Szebényi Dániel és Mike Gotthard; Pál Balázs Jenő (gitár) és Czakó József (ének), Petruska és Pintér Petra, valamint a Gordanov Blues Ghetto.

 

Az ASE Parkban a Kárpát-medencei Gastroblues Piknik és jótékonysági főzőverseny zenei csemegéjét a 75 éves Deák Bill Gyula Blues Band-je és a 25 éves Ismerős Arcok szolgáltatja. A két formáció már eddig több városban adott közös koncertet. Közös produkciójuk kiemelkedő élménynek ígérkezik.

 

A Kárpát-medencei zenekarokat a délvidéki Fehér Nóra (Kormorán), Gordanov Blues Ghetto, a felvidéki Vadkerti Imre (Kormorán), Pál Balázs Jenő Band, Joint Venture, az erdélyi (szervezés alatt) képviseli.

 

A vasárnapi főzőverseny és a koncertek idén is ingyenesen látogathatók.

 

A Borbarát Találkozó borászai: Eszterbauer, Takler (Szekszárd), Légli (Balatonboglár), Tiffán (Villány).

 

A Gastroblues Fesztivál saját YouTube csatornája folyamatosan bővül, fejlesztés alatt áll. Az üzemeltető szerint 80 ezer órányi volt eddig a megtekintésre szánt idő.

 

A labdarúgó EB-re tekintettel a szervezők gondoskodnak a mérkőzések megtekintéséről is.


 

A Gastroblues Fesztivál szervezői szeretettel várnak minden kedves régi és új látogatót.


Fotók: Gastroblues Fesztivál

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i