Nagyértékű művésztárgyak kerülnek aukcióra a Fábián Juli Emlékalapítvány szervezésében

megjelenés:
2024-05-23 21:16:59

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 34

2024. június 14. – Magyar Zene Háza

 

Különleges kezdeményezéssel jelentkezik a Fábián Juli Emlékalapítvány: híres hazai és külföldi zenészek, művészek személyes holmijait, valamint általuk dedikált tárgyakat bocsájtanak aukcióra. Az aukció két színtéren zajlik: egy online platformon lehet licitálni, valamint a június 14-én rendezendő eseményen a Magyar Zene Házában. Az árverésen befolyt összegre pályázatot ír ki az alapítvány, amely a nehéz helyzetben lévő  – beteg vagy munkaképtelen – zenészek és előadóművészeti háttérmunkások számára nyújt anyagi támogatást. Az aukció kiemelten foglalkozik Tompos Kátya személyével: az Alapítvány legutóbbi gyűjtőakciója az ő kezelése kapcsán zajlott és ahogyan a közvélemény, a művészvilág is összefogott a fiatal színésznő támogatására – többen külön hozzá kötődően, az ő segítségére ajánlották fel relikviáikat. A pionír kezdeményezéssel az alapítvány a zeneszerető közönséget célozza meg, felhívja figyelmét a megváltozott körülmények közé került, rászoruló zenei szereplők nehézségeire.



Grecsó Krisztián “Apám üzent” című, megjelenés előtt álló regényének eredeti kézirata



Az aukción természetesen Fábián Juli néhány személyes tárgya is kalapács alá kerül, de szerepelnek – többek között – Rick Astley személyes tárgyai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián “Apám üzent” című, megjelenés előtt álló regényének eredeti kézirata, Tompos Kátya kalapja, valamint egy olyan gitár is, amely több Random Tripen szerepelt együtt Fábián Julival. Az Alapítvány ezt a gitárt kifejezetten a júniusi aukcióra dedikáltatta több világsztárral, így a Thirty Seconds To Mars-ból Jared Leto, a Rag'n'Bone Man, Paul Kalkbrenner és a Sum 41 autogramja szerepel rajta.

Az aukció szervező- és kommunikációs partnere a Paloznaki Jazzpiknik. Fábián Juli szerepe a kezdettől fogva fontos volt a piknik életében, Juli személyisége és energiája része volt és marad a fesztiválnak. Minden évben megemlékeznek valamilyen formában a múzsáról, az idei évben a zenészeket támogató aukció által. A Fábián Juli Emlékalapítvány missziója a könnyűzene és a jazz területén működő, egészségügyi és/vagy szociális okokból vészhelyzetben, válságban vagy valamilyen átmeneti állapotban lévő, rászoruló zenészek, zenei előadóművészek, oktatók, zeneszerzők, és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek donációja, a szociális és/vagy egészségügyi élethelyzetük, fogyatékosságuk vagy korral kapcsolatos problémáik miatt tartósan vagy ideiglenesen művészetük vagy munkájuk gyakorlásában akadályoztatott művészek támogatása.

 



Törőcsik Mari nercbundája



További információ:

https://blog.axioart.com/nagyerteku-muvesztargyak-kerulnek-aukciora-a-fabian-juli-emlekalapitvany-szervezeseben/

https://zenehaza.hu/esemeny/fabian-juli-emlekalapitvany-aukcioja

 


Fotók: Paloznaki Jazzpiknik

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i