Koncertek és színházi előadások is várják a közönséget a Benczúr Kerti Estéken

megjelenés:
2024-06-08 09:01:22

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 21

Klasszikus és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, valamint zenés színházi programok is várják a közönséget augusztus 28-ig a Benczúr Kerti Estéken Budapesten.   

Június 18-án az Orlai Produkció Penelope Skinner brit írónő A legenda háza című darabjának premierével készül főszerepben Hernádi Judittal. Augusztusban az Orlai Produkció Mikor hazudtam? című előadásával tér vissza a Benczúr Kertbe Péterfy Borival és Rohonyi Barnabással.


A nyári programban a prózai színházi vonalat erősíti az Összpróba Alapítvány és a Kultkikötő előadása, a Maggi és Lillemor, amelyben a két főszerepet ezúttal férfiak: Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor alakítják. Augusztus elején lesz látható a Szentendrei Teátrum produkciója, Karinthy Ferenc Dunakanyar című darabja Szinetár Miklós rendezésében, Szinetár Dórával és Makranczi Zalánnal.


A musicalek kedvelőit két sorozat is várja a nyáron


A Musical Klub kiköltözik a Benczúr Ház falai közül: először Toldy Máriának szerveznek születésnapi gálát, júliusban a sportot és a sportoló énekeseket állítják a középpontba, majd Kardffy Aishával és Kerényi Miklós Mátéval búcsúztatják a nyarat. A Musical Csillagok koncertjein Kocsis Dénes, Serbán Attila, Bordás Barbara, Füredi Nikolett és Szomor György lép fel.


A programsorozatból az operett műfaja sem marad ki


Augusztus 15-én Kálmán Imre Marica grófnő című művének 100. születésnapjára írt A Mester és Marica című szcenírozott élőadásra várják a közönséget. A produkcióban az operett összes dala elhangzik, a keretjátékban pedig maga Kálmán Imre emlékezik vissza a darab születésére, saját életére, munkásságára. Közreműködik Lukács Anita, Vadász Zsolt, Szendy Szilvi, Peller Károly, Zábrádi Annamária és Dézsy Szabó Gábor.


Klasszikus és komolyzenei koncertek is várják az érdeklődőket


Június 10-én a Pénzügyőr Zenekar játszik világslágereket, július 4-én Fischl Mónika és Sándor Péter könnyed nyáresti koncertre készül latinos és olaszos dalokkal, nyári koncertet ad a Danubia Zenekar és a Szent Efrém Férfikar, valamint Iván Ildikó operaénekes mesterkurzusa résztvevőivel.
Augusztus 8-án ünnepli a Benczúr Kert a nemzetközi cigány dal napját.


Június 22-én, a Múzeumok éjszakáján is különleges programokkal készülnek: délután Bordás Barbara és Kékkovács Mara várja a gyerekeket Mesén innen, mesén túl című interaktív művészeti foglalkozással, este 8 órától a Budapest Ragtime Band muzsikál, a Postamúzeum látogatói pedig rendhagyó tárlatvezetésen vehetnek részt.


Fotók: Benczúr Kert Esték

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i