Jan Blomqvist és WORAKLS Tihanyban - A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik

megjelenés:
2024-06-12 14:54:34

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 38

A Balaton Piknik, a MOL Nagyon Balaton kockás-pokrócos utazó fesztiválja június 14. és 16. között Tihanyba érkezik. Napközben a város ismert és rejtett kincseit, éttermeit, kávézóit lehet felfedezni, piacok és vezetett túrák is várják az érdeklődőket. A Tihanyi Piac Placcon a kora délutáni órákban a Virtuózok klasszikus zenei koncertje biztosítja a jó hangulatot, esténként pedig az elektronikus zenéjé a főszerep: 


a berlini Jan Blomqvist és a franciák egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadója, WORAKLS mellett a hazai előadók közül többek között DEVA, Metha, ajsa luna, Sobek & MULYA, Justrice és Chriss Ronson is színpadra lép.

 

A Balaton Piknik a nemzetközi elektronikus zenei színtér két kultikus előadóját is elhozza Tihanyba. Fantasztikus hangja mellett Jan Blomqvist minimal-tematikájú szettjeinek legnagyobb erőssége a sokszínűség: zenéi egyszerre melankolikusak és euforikusak, hűvösen távolságtartók, ugyanakkor szívet melengetően poposak. A klasszikus zenét az elektronikus ritmusokkal ötvöző francia dj, WORAKLS két legismertebb dala a Salzburg és a Porto. Szettjeiben a lágyabb techno jól megfér a filmzeneszerű dallamokkal és az eklektikus ütemekkel.  


A hazai előadók közül pénteken Souveq, Infragandhi, ajsa luna, Sobek & MULYA, Justrice és Secret Factory, szombaton Galactic Jackson, Lenny Lenoks, Vojnits Alíz X Monkeyneck, DEVA, Chriss Ronson, Metha, Robert Makai & Dubecticut táncoltatja meg a Tihanyi Placc közönségét.

 Napközben vezetett túrák keretében lehet felfedezni a környéket, és mivel már virágzik a levendula, ezen a hétvégén elindul a Balaton-felvidéki Nemzeti Park “Szedd magad” akciója is. A fő helyszínen, a Tihanyi Piac Placcon szombaton piac, vasárnap művész piac várja a piknikezőket, akik Balaton környéki termelők kiváló minőségű élelmiszereiből, kézműves termékek, régiségek, művészeti alkotások közül is válogathatnak, miközben a Virtuózok tehetségeit és délutáni dj szetteket is meghallgathatnak. Repertoárjuk a klasszikus kompozíciókon keresztül, a tangó szenvedélyes ritmusain át a barokktól a kortárs éráig terjed. Azok, akik nem szeretnének lemaradni a foci EB mérkőzéseiről óriás kivetítőn követhetik a meccseket, többek között a szombat délután Magyarország-Svájc találkozót. A Staropramen Gasztro Udvarban pedig a Balaton legjobb éttermei közül az EPL Bisztró, a Kistücsök, a Rolling Chef, a Bistro Sparhelt és a John’s Pub Creative Kitchen menüit lehet végigkóstolni. A Balaton Piknik idején a Tihany és Szántód között közlekedő kompok meghosszabbított menetrenddel járnak, így a déli partról is könnyen elérhető az esemény.

 

További információ: https://balatonpiknik.hu

 

 

 Fotók: Balaton Piknik

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i