A Djabe ismét Steve Hackett-tel turnézik Magyarországon

megjelenés:
2024-06-20 15:32:28

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 110


Tovább folytatja 22 éves, sikeres együttműködését a Genesis gitárosa és a hazai

jazz/world/progresszív rock fúziós műfaj első számú hazai képviselője. 


Augusztus 8. – Budapest, MOMKult

Augusztus 9. – Győr, Richter Terem

Augusztus 11. – Debreceni Bor- és Jazznapok




Az eMReTon és Arany Zsiráf (Fonogram) díjas Djabe eddig 44 országban lépett fel 3 kontinensen, számos alkalommal éppen a világ egyik legismertebb gitárosával. Eddig tizenegy albumot jelentettek meg közös név alatt, melyből nyolc az angliai Cherry Red Records gondozásában látott napvilágot világszerte. A tizenkettedik pedig idén júniusban került a boltok polcaira. A Djabe & Steve Hackett – Back To Győr 2LP/DVD kiadvány anyagát a győri Richter Teremben vették fel, ahová az idén is meghívást kapott a formáció.




 

A 2024-es nyári turné különlegessége, hogy nem csak Steve Hackett képviseli az angol

muzsikusokat, hanem a saját zenekarából Rob Townsed szaxofonos is csatlakozik a

zenekarhoz, melynek a magyarországi helyszínek mellett szlovákiai állomása is lesz.

Augusztus 10-én Trencsénteplicben lép fel az együttes. Hackett és Townsend ezúttal is a Djabe világszínvonalú muzsikusaival játszik együtt. Barabás Tamás basszusgitározik, Kaszás Péter énekel és dobol, Bubenyák Zoltán játszik billentyűs hangszereken és Égerházi Attila gitározik.


A Djabe & Steve Hackett formáció évről évre egyre összeszokottabb és erősebb produkcióval nyűgözi le a jazz és a progresszív rock rajongókat. A 2024-es turné anyagát Genesis és Steve Hackett klasszikusok, valamint Djabe kompozíciókból állították össze. Idén is elhangzik az egyik legkedveltebb Genesis dal, a Carpet Crawlers. Mint minden évben, most is lesznek újdonságok és meglepetések. Az egész koncertet meghallgatva azt érezzük, hogy egyre inkább összeállnak a részek egésszé, szétválaszthatatlan egységet képeznek a zenészek.

 



További információ:

https://www.facebook.com/djabeworld

https://djabe.hu/



Fotók: DJABE

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i