Az Omega Testamentum nyitja a Cervinus Művészeti Fesztivált a Szarvasi Vízi Színházban

megjelenés:
2024-07-06 11:59:28

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 68

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 11. és 24. között a Szarvasi Vízi Színházban; a kéthetes fesztivál az Omega Testamentum, Debreczeni Ferenc új zenekarával veszi kezdetét.

 

Omega-dalszövegek itt.


A hagyományoknak megfelelően a szervező szarvasi Cervinus Teátrum főként saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra. Július 12-én Barta Lajos Szerelem című színművét játsszák; másnap a Tessedik Sámuel életéről szóló Az Akácember musicalt; 16-án a Sóska, sültkrumpli című komédiát; és sor kerül az évek óta sikerrel futó Sors bolondjaira is.


Július 19-én a Körösparti Tréfa-party zenés kabaré előadása lesz látható; másnap az Imádok férjhez menni zenés vígjáték; 23-án, Szarvas város napján a 100 éves utazás című zenés showt adják elő.


A gyerekeket július 22-én a Doja, a cigánytündér táncjátékkal, vagy 24-én, a fesztiválsorozat zárásaként a Brandnyúl lép fel.


Idén is lesznek ingyenes előadások a fesztivál alatt: július 14-én Százféle változatban címmel egy Cseh Tamás-estet tartanak; ezt követi 15-én az Írók, költők, szerelmek zenés irodalmi műsor. Július 21-én egy Bohém randevú elnevezésű "dallamkoktél" várja a közönséget, míg 18-án a Csizmás kandúr szlovák mesejátékot láthatják a nézők a szlovák-magyar nyelvű színháztól.


A szervezők a Színház fantomja címmel többfordulós nyomozós játékot is indítanak, amely a fesztivállal veszi kezdetét és szeptember 30-ig tart. A 2-6 fős csapatok a játékra a Cervinus Teátrumban vagy a cervinusfest.hu oldalon nevezhetnek, fekete borítékok segítségével egy 1920-ban történt szarvasi bűntényt kell kinyomozniuk, mely során egy színész és egy színésznő halálának körülményeit kell megoldaniuk. A játékhoz augusztus 31-ig lehet csatlakozni.


A részletes programsor a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

 

Fotó: 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i