Hangfoglaló Backstage Klubturné beszámoló

megjelenés:
2024-07-09 16:34:45

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 104

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Backstage Kubturnéja keretében a hazai zenei szcéna legfrissebb tehetségei koncerteztek az ország 4 klubjában!

 

A klubturné május 15-én a szegedi JATE Klubban startolt, ahol is Szlimmy és cserihanna adott koncertet, a zenei szakma iránt érdeklődők pedig a Hangfoglaló Programiroda standján juthattak hasznos információkhoz, kiadványokhoz.


Két nappal később Debrecenben csendültek fel a legkülönfélébb műfajú dalok. A Nagyerdei Víztoronyban megtartott esemény szakmai programmal kezdődött: a Bëlga frontembere, Mégötlövés és formáció szervezője, Szolnoki-Kovács Péter boncolgatta a zenekar-menedzser kapcsolatát. Az esten fellépett a technót jazz-zel, a rockot jazz-zel, a funkot jazz-zel, de még a jazzt is jazz-zel keverő Gorg & Benzol, majd Fehér Lili, azaz Lenkke_ következett. Őket a metalban utazó Wires valamint a grunge-stoner vonalon mozgó Tengeri Püspök váltotta, de fellépett egy korábbi hangfoglalós előadó, a Fran Palermo is.


A Backstage Klubturné következő állomásán, a veszprémi Papírkutyába érkezőket Palágyi Ildikó éteri hangja varázsolta el, aki ezúttal zenekarával kiegészülve érkezett.


Május 25-én a pécsi Káptalan Kertben zártuk a koncertsorozatot, ahol a Selah Vie, Lenkke_ és a Labek & Chrobak foglalta be a színpadot. A koncertek mellett lemezbörze, valamint színpad- és backstage látogatás várta az érdeklődőket.


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i