Tehetségkutató versenyt indít Pitti Katalin

megjelenés:
2024-07-13 14:55:58

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 92

Regnum Marianum - Mária énekverseny címmel indít tehetségkutató versenyt Pitti Katalin operaénekes.

 

Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas, kiváló és érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és a Halhatatlanok Társulatának tagja országos tehetségkutató versenyt hirdet, melynek központjában Szűz Máriáról szóló dalok állnak.


A versenyre Szűz Máriáról szóló dalok előadásával lehet nevezni. Hozzátette: régóta énekli, gyűjti a Szűz Máriáról szóló szakrális műveket, és azt szeretné, ha minél többen követnék a példáját.


Az a capella, azaz zenei kíséret nélküli versenyt három kategóriában: általános iskolás korú és középiskolás diákok, valamint 44 éves korig felnőttek számára hirdetik meg. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvény honlapjára feltöltött videókat szakmai zsűri bírálja majd el, melynek tagjai Berki Lilla népdalénekes, Maczkó Mária énekesnő, Pálmai Árpád egyházzenész, Petrás Mária népdalénekes, Szvorák Katalin népdalénekes, Vakler Anna népdalénekes és Zsadon Andrea operaénekesnő. A zsűri elnöke, a rendezvény védnöke, Pitti Katalin.


A döntő augusztus 18-án és 19-én lesz a Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegytemplomban. A kategóriák legjobbjai felléphetnek a nemzeti ünnepen, és szerepelhetnek a zsűritagok egyes fellépésein is.  


 

Fotó: illusztráció/Freepik

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i