Curtis bemutatta vadonatúj, „Kegyelem” című balladáját

megjelenés:
2024-07-26 09:49:10

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 60

A véleményvezér rapper, Curtis hét hónap után önálló szerzeménnyel tér vissza, mely sokaknak tartogat meglepetéseket. Ugyanis nemcsak a dal műfaja, témája és időzítése, hanem maga Curtis rendhagyó előadásmódja miatt is váratlannak mondható. A „Kegyelem” egy lélekig hatoló, ízig-vérig pop felvétel lett, melyben az újpesti fenegyerek ezúttal énektehetségét csillogtatja meg. Az elmúlt hetekben elhintett teaser videók során az is kiderült, hogy egy egészen rendkívüli videóklip is forgott a gyönyörű Lillafüred területén.


 


A legtöbb nézőnek valószínűleg megmaradt az a fordulatos pillanat, amikor a The Voice egyik versenyzője elrappelte Curtis egyik legnagyobb közönségkedvenc felvételét, a „Lehetne újra február”-t. Az akkor coach székben ülő sztárt meghökkentette a produkció, hiszen kivételesen nem egy rapszámról volt szó. Curtis azonnal mikrofont ragadott és előadta eredeti verziójában zenéjét, majd azt is elmesélte, hogy ez egy nehéz időszakából – ha nem a legnehezebből – született. A most érkező „Kegyelem” című újdonságában feszegeti határait az előadó, melyben talán még a közönség számára is ismeretlen, érzelmesebb részét fedi fel.


 





„Néhányan meglepődhetnek, hogy egyáltalán nem rappelek a dalban, de aki jobban elmerült az eddigi zenei munkásságomban, az tudja, hogy a kezdetektől fogva dallamosabb vonalát képviseltem a rap műfajnak . Már a „Lehetne újra február” is eltér a hiphoptól, viszont a „Kegyelem”-nél még ennél is messzebbre merészkedtem, egészen más, mint az eddigiek! Ez egy, a szó szoros értelmében vett popdal, teljesen új hangzással, melyben hosszú idő óta először ismét énekelek – mondta el Széki Attila, akinek ez az első együttműködése Demkó Matyival, zenekarának vezetőjével, akivel úgy érzi mind emberileg mind zeneileg nagyon egy hullámhosszon vannak. A dallamötletet pedig Szabó Ádám mutatta, akivel annak idején osztatlan sikert arattak közös, „Ez vagyok én” című dalukkal.


„Az új számot egy gondtalanabb időszakomban kezdtem el írni nagyjából másfél évvel ezelőtt, mégis terápiás céllal újra elővettem. Most tudtam csak befejezni, ki kellett írnom magamból azokat a dolgokat, amik a lelkemben harcolnak” – árulta el a rapper.


 


A „Kegyelem” című felvétel egy váratlan fordulatokkal teli, érzékletes metaforával megspékelt videóklip kíséretében debütált.





Fotók: Curtis

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i