Kyle Minogue rengeteg folyadékot ivott és rózsákat dobált a közönségnek a Szigetes koncertjén

megjelenés:
2024-08-08 12:16:41

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 74

Az utolsó – ilyen – Sziget a 2024-es


Érkezésemkor egyfolytában az járt a fejemben, hogy ez az utolsó ilyen Sziget. És hogy jövőre átalkul, de akkor vajon milyen lesz majd, ha nem ilyen? A beengedés gyors és zökkenőmentes, a nagyszínpad megközelítése egyszerű, a Revolut Stage-ről kifolyik az embertömeg, a tavaly bevezetett rengeteg újítás – amelyek a korai Sziget-feeling felé tolták el a fesztivál élvezeti indexét – 2024-ben is gördülékenyen működnek. 




A beígért embertömeg olyannyira észrevétlenül érkezett meg a Sziget nagyszínpada elé, hogy a kezdeti félelmeim – miszerint kínos lesz, hogy foghíjas a küzdőtér – a kezdésre eloszlottak. A start pár perc híján pontos volt, a zárás pedig a vártnál korábbi, hiszen, csak picivel játszott egy óránál többet. És nagyon sok folyadékot ivott.


Kyle Minogue outfitje


 

Kyle Minogue első fellépőruhája visszafogottan szexi volt, de azért a neccharisnya és a magassarkú csizma megjelent az outfitben. A második szett egészen zavarba ejtő volt: fekete-piros flitteres overálban jelent meg a színpadon, amely inkább idézte a kilencvenes évek diszkókorszakának extrémebb pillanatait, mintsem a 2024-es trendeket. Mindez mit sem von le az énekesnő kiállásából, s dicséretes, hogy nem akart évtizedekkel fiatalabbnak látszani a koránál. (Annak ellenére, hogy a szépségipar modern kori lehetőségeit ő is kihasználja, öltözékében nem válik nevetség tárgyává.) Láthatóan tisztában van az adottságaival, melynek előnyeit kidomborítja, hátrányait ügyesen takarja és ez rendkívül szimpatikussá teszi.





Kyle Minogue zenei palettája a 2024-es Szigeten



A világsztár igenis tud énekelni és hangján a stúdió csak tökéletesít. Ezért is szomorú, hogy nem énekli végig a koncertjeit és megengedi magának azt a luxust, hogy a saját dalainak lejátszóról szóló verzióira táncolgasson egy olyan volumenű fesztiválon, mint a Sziget. Egy óriási diszkóhoz hasonlítanám ezt a koncertet.



Férfi táncosokkal – néhány nóta színpadképétől eltekintve –, akik lesik minden lépését (és ez így is van jól), pazar fényorgiával és kifogástalan hangzással. Még ha Kyle hangja – amikor énekelt – olykor meg is bicsaklott, a hardcore fanokat ez a legkevésbé sem érdekelte és valljuk be: az énekesnő is az a kategória, aki ha már nálunk lép fel, látni kell.



Bár a tömeg picit nehezen mozdult be, s a legnagyobb slágereknél – Can’t Get You out of My Head, Dance Alone, In Your Eyes, Padam Padam – tört ki igazán ovációban – az énekesnő teljesítette a vállalt show-t. Mert inkább volt ez party, mint az ének magasiskolája.



A közönség felé dobált rózsák után a Nick Cave-vel közös csúcssláger, a Where the Wild Roses Grow-ból előadott pár sor alatt is hallható volt, mennyire gyönyörű hangú művészről van szó.


Kyle Minogue és a közönség kapcsolata


A már az ötvenes évei felén is túllépő ausztrál énekes-dalszerző láthatóan remekül érezte magát a Sziget nagyszínpadán, jóízűeket kacagott, energikusan táncolt és partnerként kezelte a táncosait, valamint a közönséget is. Kiszólásai közvetlenek voltak ugyan, a rajongók feltüzelésében mégsem jeleskedett. Megemlítette, hogy 2014-ben a Kiss Me Once-turné keretében járt hazánkban, s boldog, hogy visszatérhetett Magyarországra. Bájos megjelenése, kedves beszédhangja bevonzotta a közönséget.



Nézzétek meg a Zeneszöveg.hu Facebook oldalát, ahol sztoriban videókat is találtok a fellépésről.



Kyle Minogue-dalszövegeket itt találtok.






Fotók: Sziget Fesztivál


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i