Új dal, új tag, új korszak! - KACAJ dal- és klippremier

megjelenés:
2024-08-08 14:02:58

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 67

Megjelent a KACAJ legfrissebb dala, az "Ahogy szeretném", ami mind zenei mind személyi téren egy új szakasz kezdete.



A magyar zenei palettán különleges színfoltként tündöklő KACAJ zenekar 2020 óta aktív résztvevője a hazaizenei életnek. Világukra az egyedi hangzás, a stílusok merész ötvözése és a mély érzelmi töltet jellemző.


KACAJ-dalszövegek itt.


Legfrissebb megjelenésük az "Ahogy szeretném" a szerelem és vágyakozás témáját dolgozza fel, folytatva azt a missziót, hogy vidámságot és pozitív energiát csempésszenek a hallgatók mindennapjaiba. A dal nem csupán egy újabb zenei alkotás, hanem egy érzelmekkel teli utazás is, ami könnyedén ragad magával.



Új szerzeményük merőben eltér a korábbi, melankolikus daloktól. A népzenei gyökerekből táplálkozó szomorkásabb hangvételekkel ellentétben ez egy mosolygósabb, önfeledtebb miliőt áraszt. Az együttes frontembere, Katona Bálint “Baka” a következő gondolatokat osztotta meg a dal születéséről:



“Tavasszal volt egy 6 állomásos közös turnénk a Parno Graszt zenekarral, az alapötletet ők inspirálták. A koncertek utáni hazautakon mindig előkerülnek a buszba a hangszerek, javarészt ez is így készült el: útközben.



A dal írása és szerzése közösségi munka eredménye. A prekórus dallama volt meg legelőször a fejemben, végső formáját Pécsett, a zenekar saját stúdiójában nyerte el, ahol minden új ötletet éjszakába nyúlóan rögzítünk. A produceri munkában jelentős szerepet vállalt a bőgősünk, Eitlinger Misi, aki szintén egy friss lendületet hozott a zenekar életébe.”



Az "Ahogy szeretném" egyszerre egy búcsúzás és egy üdvözlés, ugyanis nemcsak egy új dalt, hanem egy új tagot is köszönthetünk. Kozmáry Benedek “Kozma”, aki hosszú éveken keresztül meghatározó tagja volt a zenekarnak, idén leteszi a lantot. Helyére egy új tag érkezik, akivel már együtt dolgozták ki az új megjelenést, és a dalt is ez az átmeneti folyamat formálta olyanra, amilyen lett.



"Ez egy olyan dal, amit mindenki saját magára tud vonatkoztatni. Remélem, hogy éppúgy megérinti majd a hallgatók szívét, ahogy minket is megérintett az alkotása alatt.”- fűzi hozzá Baka.




A dalhoz egy saját készítésű klip is készült, amiről Baka a következőket osztotta meg:



“Minden kapcsolat egy idő után monotonná tud válni, ilyenkor sokszor a nagybetűs “feltétel nélküli szeretet” elhalványul és a rutin meg a megszokás veszi át a helyét a szürke mindennapokban. Ezt a jelenséget egy hirtelen fellángoló szerelmi három-, vagyis inkább négyszög kedves kis történetével igyekeztünk elmesélni. Ez az első, de biztos, hogy nem az utolsó saját rendezésű videoklipje a zenekarnak. Én találtam ki az alapkoncepciót, ami később átesett egy közös ötletbörzén. A rendezést is én láttam el, a kivitelező és kameraman pedig Csortos Szabolcs barátunk volt. A főszerepre mindenképp egy hozzánk közel álló hölgyeményt képzeltem el, hogy a lehető legtermészetesebben tudjuk imitálni a storyt, mert ugye egyikünk se profi színész. Így esett a választás egy gyerekkori barátunkra, Körmöndi Alízra. Nagyon jó volt a csapat, a dinamika, a kémia, a brigád spontaneitásának és a cirka egy hetes felkészülésnek köszönhetően a vártnál is jobban, gyorsabban és gördülékenyebben ment az egész.”



A srácok az elmúlt időszakban párhuzamosan formálják a nyári koncertműsorukat, miközben folyamatosan dolgozzák ki az újabb ötleteiket. A formáció célja továbbra is a népzenei értékek minél szélesebb körben való népszerűsítése és a fiatalabb generációk elérése. Dalaik progresszív módon, befogadható köntösben és örömzene formájában születnek.



Az "Ahogy szeretném" élőben először augusztus 15-én szólal meg a Budapest Park színpadán, ahol az Aurevoir zenekar vendégeként lépnek fel. Ez lesz Kozma búcsúkoncertje és egyben utódja első fellépése is, akinek kilétét a szemfülesek már a klipben is felfedezhetik. Ősszel megkezdik a második nagylemezük felvételét, a nyár hátralévő részében pedig a maradék fesztiválokra koncentrálnak. 


 Mindenkit várnak egy felejthetetlen folkpartyra: Augusztus 15 - Budapest Park! 



Fotó: Kacaj

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i