Művész legendák előtt tiszteleg a STRAND Fesztivál

megjelenés:
2024-08-16 12:58:43

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 40

A STRAND Fesztivál legfontosabb útjait és tereit hazai zenészekről – Fábián Juliról, Siklósi Örsről, Somló Tamásról és DJ Palotairól – nevezi el. A fesztivál így állít emléket és tiszteleg azon művészek előtt, akik sajnos már nem lehetnek velünk, és akiknek hiánya fájó űr mindannyiunk számára.




A legszebb panorámájú fesztivál címmel minden bizonnyal a STRAND büszkélkedhet. A Balaton partján vezető útról az északi-part és Tihany is csodálatos képet fest. Ezt a sétányt a fesztivál idejére a 2017-ben fiatalon elhunyt Fábián Juliról nevezik el. A csodálatos hangú énekesnő korábban többször is szerepelt a STRAND programjában, sokan emlékeznek meleg szívvel rá.




A STRAND bevezető útja Siklósi Örs nevét kapja. Az AWS frontembere nemcsak fellépőként volt jelen korábban a STRAND-on, hanem a fesztivál egyik legkedveltebb dalszöveg részlete is tőle származik: a “Viszlát nyár!” felirat népszerű szelfipont.  A 2021-ben elhunyt művész zenekara, az AWS a nyitónapon, augusztus 22-én, lép fel idén a fesztiválon.




A legfontosabb tér Somló Tamás emlékét őrzi. A MOL Nagyszínpad elé esténként akár húszezer vendég is érkezik majd a koncertek és a színpadi cirkuszi show-k miatt. Az LGT legendás zenésze sokak példaképe, és köztudott róla, hogy végzett artista is volt, aki a Loksi koncerteken is gyakran mutatta be tudását.     




DJ Palotait a szakmában mindenki csak “faternak” hívta. A legendás Dj tavaly hagyott itt miket, de neve idén is szerepel a STRAND programjában. A szervező, Weekend Event Kft. ezzel is szeretné a művész emlékét őrizni, a tiszteletdíjjal pedig Palotai Zsolt családját támogatják. Az éjszakai bulik fő helyszíne pedig idén a DJ Palotai tér lesz a STRAND Fesztiválon.





Fotók: Strand Fesztivál

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i