A Makám együttes ad koncertet Várkert Bazárban

megjelenés:
2024-09-01 11:26:32

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 40

A Makám együttes lép fel a Várkert Bazárban, az Öntőház udvaron szeptember 5-én, a koncerten a negyven éve alakult zenekar pályafutásának vokális korszakát idézi fel az együttes.


Krulik Zoltán gitáros, énekes alapította a nyolcvanas években a Makám együttest. Zenéjükben az ázsiai, a távol-keleti gyökerek, a balkáni és afrikai hatások, valamint a kortárs zene repetitív elemei is megjelennek. 2022-ben Krulik Zoltán és a Makám megkapta a Magyar Örökség Díjat.


A zenekar hangzásvilágát egyszerre jellemzi a tradíció és a modernitás, a Kelet és a Nyugat, a kollektív és az individuális kettőssége.




Az együttes tagjai különleges hangszereken, a Balkánra jellemző gadulkán, kavalon és tablán, az indiai gathamon, sarangin és sansán, valamint az afrikai marimbán is játszanak. Zenéjükben a hagyományos európai hangszerek szintén fontos szerepet kapnak, többek között oboa, gitár, bőgő és zongora is hallható fellépéseiken.


A szeptember 5-i koncerten a Makám együttes tagjai, valamint Lovász Irén, Bognár Szilvia, Szalóki Ági és Korzenszky Klára vendégszólisták működnek közre. A koncert esőnapja szeptember 9. lesz.

 


 Fotók: Makám

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i