Punnany Massif nyárzáró a Budapest Parkban – ott voltunk

megjelenés:
2024-09-29 18:28:45

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 89

“Leszáll az est, ébredezik Budapest/Csordogál a lé a falakon” – invitált a Nyárzáró Budapest Park-esemény kezdősora, amely természetesen az este főhősének azonos című dalát idézi. A Park 2024-es szezonját a Punnany Massif zárta.

 

Az időjáráshoz mérten visszafogott, félház-közeli közönség merészkedett ki a szabadtéri koncertre szeptember utolsó hétvégéjén.

 

A nyár megidézésére és a hideg feledtetésére sorakoztak a kedvenc Punnany-dalok a setlistben: a Partizán, az Utolsó tánc, a kihagyhatatlan Élvezd – minden, a forró, édes nyár szélben szálló dallam nosztalgiára adott lehetőséget. Szeptember 28-án visszaidéztünk, hol, kivel és milyen érzésekkel a szívünkben hallgattunk ezeket a slágereket a legforróbb évszakban.

 

A Punnany minden tagja – bár úgy szól a dal szövege, hogy “Nem, nem növök fel

Nem, nem leszek öreg, csak régóta fiatal” – igenis felnőtt a zenekari évek során és ez mind a megjelenés, mind a zeneiség, valamint a szövegvilág tekintetében megmutatkozik.


Nyersebb, szókimondóbb és rendszerkritikusabb szövegek születtek az elmúlt években (“csak arra kérlek téged, hogy mutasd meg a p*nád”, “rohadjál meg, ez nem szerelem”, “a szőke, a barna, meg a vörös is a f*szomat akarja”)

 

Kultúrszakkör, Páratartalom, Vendéglátós vagy épp az Ami volt, az majd lesz! (feat. Pásztor Anna & Charlie) – hogy csak néhányat említsek a kihagyhatatlanok közül.

 

Üdítő volt hallani Járai Márkot a színpadon, aki egy mash-up erejéig vendégeskedett a Punnany buliján: az Elfogyni az ölelésben, a Telik és a Nem csak te vagy egyedül című dalok is helyet kaptak a mixben.

 

Ahogyan az elsőként idézett – és az este mottóját is szolgáltató – Leszáll az est, ébredezik Budapest című dal szövege is szól: Csordogál a lé a falakon/Whiskey, rum, szaké/legyen minden évszaké”.

 

Az ősz talán így vált kevésbé didergőssé a Budapest Park nyárzáróján. Némi alkohol és a jótékony, füstfelhő okozta homály a minőség koncerttel kombinálva a közönség nagy részével láthatóan feledtette a dacos időjárást.

 

A legnagyobb Punnany slágerekkel máltó módon búcsúztattunk a nyarat a Parkban, hogy aztán belevessük magunkat a Nagy Évadzáró Afterparty-ba, amelynek a Lidocain Night és számos DJ különböző stílusú szettje szolgáltatta a zenei csemegét.

 

December 20-án és 21-én első alkalommal rendezik meg a Budapest Park Winterfest nevű, kétnapos eseményt az MVM Dome-ban.


A szervezők ígérete szerint olyannyira sokszínű zenei kínálattal készülnek, hogy bárki könnyedén megtalálja majd a kedvére való koncertet. 2024-től tehát télen sem kell lemondanunk a Park-érzésről, hiszen zárt térben is átélhetjük majd a Parkos vibe-ot: a nyári szezonon túl is kinn hagyhatjuk a valóságot.

Erről itt írtunk részletesebben.






Fotók: Budapest Park

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i