Rapsztárparádé 6363 új trekkjében - itt a Prémium VIP Gang Extra Posse Exkluzív

megjelenés:
2024-10-19 12:19:44

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 15

„Ha rosszabb lennék nálad, még akkor is jobb lennék” - 6363 igazi, dalba csomagolt rap-parádéval robban!


6363 idén egy percre sem hagyta lankadni a figyelmünket, zenekaros produkcióvá fejlődve hatalmas menetbe kezdett és megállás nélkül dobálta ki a dalokat, június elején pedig befutott a KORD EP. Az ehhez szorosan kapcsolódó, nagyobb lélegzetvételű anyagra már nem kell sokat várni, a korábbi hírnökök után pedig most újabb előfutárral kopogtat… vagy sokkal inkább rúgja be az ajtót!

Prémium VIP Gang Extra Posse Exkluzív – a cím magáért beszél, sőt inkább maga ellen.


Az év legnagyszabásúbb magyar hip-hop kollaborációjában 6363 olyan MC-ket hívott össze, akikkel nemhogy nem minden nap lehet egy trekken találkozni, de eddig soha nem lehetett! A parádés névsor a régisulisok és az újabb arcokat kedvelők számára is egyaránt izgalmas, hiszen Ketioz, Krúbi, bongor, Lil Frakk, Ótvar Pestis és Saiid is beugrott egy-egy verzére.





Old-school vagy new-school, nem is számít, a dal a talán legklasszikusabb hip-hop témát boncolgatja: ki a legjobb?


„Tavaly megcsináltuk a rapszöveg trilógiát, ami a kifigurázása volt az egoreppnek. Ezt a témát én ezzel a három dallal egészen addig lezártnak tekintettem az életemben, amíg nem ugrott be az az ötlet, hogy milyen abszurd lenne a kedvenc hazai reppereimmel is megcsinálni ezt egy nagy közös dalban, ahol mindenki arról beszél, hogy ő a legjobb. A dal egy igazi önellentmondás lett így, egyszerre 7-en (mint a gonoszok) beszélünk arról, hogy nekünk a legnagyobb a flownk és a legjobbak a rímeink.” – beszélt a dal hátteréről Gege.





A közreműködők mellett még egy váratlan meglepetésvendéget is tartogat számunkra a dal


Janklovics Péter is szerepet kapott benne, ő konferálja fel az MC-ket.


„Szerettem volna egy olyan ceremóniamestert hívni, akinek jelent is valamit, hogy egy ilyen nagy kollab része lehet. Régóta tudom, hogy Peti imádja a magyar hip-hopot, és a közreműködő előadókból mindenkit szeret, úgyhogy a választás viszonylag egyértelmű volt. Tudtam, hogy mindenkire fog tudni 1-1 szívből jövő nyelvi geget. Ráadásul van ugye a klasszik Sziget reklám, amit én régen is imádtam és Petit örökre a zenéhez láncolta.”





Egy ilyen együttműködéshez persze különleges vizuális attrakció is dukál: a dalhoz videóklip is készült, amely a GameBoy kort idézi. Az animációt, melyben bongor és Krúbi a magyar politika híres arcaival számolnak le, Ótvar Pestis a szövegében található tárgyakat kapja el, Gege pedig a rapszöveg1 és a rapszöveg2 videóklipjét éli újra cancel. készítette.


6363 elmúlt egy éve hamarosan egy nagykoncertben csúcsosodik ki: a december 14-i, Akváriumban megrendezésre kerülő Kordbársony lemezbemutatóra már kaphatók a jegyek.



 

Fotók: 6363

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i