500 gyermekotthonban élő fiatal vehet részt ingyen a legnagyobb jégkorcsolya fesztiválon

megjelenés:
2024-10-22 19:39:04

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 7

A Generali Freeze Fesztivál, Magyarország legnagyobb jégkorcsolya rendezvénye, idén is várja a korcsolyázás szerelmeseit a budapesti Műjégpályán.

 

A több mint 10 ezer látogatót váró fesztivál célja a téli sportok népszerűsítése és a mozgás örömének közvetítése minden korosztály számára. A résztvevők a sportélmények mellett szórakoztató programokkal, fellépőkkel és különleges aktivitásokkal találkozhatnak.


Facebook-esemény itt.

 

Az esemény különlegessége, hogy a Generali a Biztonságért Alapítvány Mosolyvadász programjának köszönhetően közel 500, gyermekotthonban élő fiatal vehet részt ingyenesen a rendezvényen, ahol a korizás mellett számos sportágat kipróbálhatnak, például a curlinget és jéghokit is.

 

Mindezt a Városligeti Műjégpálya is korcsolyákkal és oktatással segíti.

 

A Generali Freeze Fesztivál szervezői számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, amely ezen az eseményen keresztül is megmutatkozik. Az ingyenes részvétel lehetősége biztosítja, hogy a sport és a közösségi programok azok számára is elérhetők legyenek, akik máskor kevésbé juthatnak hasonló élményekhez.

 

Emellett a fesztivál ideje alatt a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete is gyűjtést szervez:„Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtés” címmel. A gyűjtés célja, hogy segítsen enyhíteni azoknak a terhein, akiknek az ünnepi időszakban különösen nagy szükségük van a támogatásra. Az Óriás Zokni elsősorban édességeket és Mikulás-csomagokat, de tartós élelmiszert (pld. kakaó, pudingpor, mogyorókrém, lekvár stb.) és tisztálkodó-szereket is vár a Generali Freeze Fesztivál ideje alatt a Városligeti Műjégpályán.

 

A jégfesztivál így nemcsak a téli sportok ünnepe, hanem a szolidaritás és az esélyteremtés eseménye is.


Fotó: illusztráció/Freepik

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i