6. Európai Nemzetközi Ízek Fesztiválja – Lublin, Lengyelország 2014. szeptember 5-7.

megjelenés:
2014-09-04 22:50:42

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 966

A lublini Európai Ízek Fesztiválja ma a legfontosabb esemény Lengyelországban, melyet most először támogat az ország legfontosabb nemzeti kulturális intézménye,  a  Varsói Adam Mickiewicz Intézet. A 4 napos  fesztiválra 50.000 lengyel és europai látogató fog megfordulni.

Idén, a fesztiválon ünnepelik Lublin királyi város alapításának 700. és a lengyel szabadság 25. évfordulóját. 1989 június 4.-én  volt az első szabad választás Lengyelországban. Ebben az évben  460 képviselőt és 100 szenátort választottak meg és Tadeusz Mazowiecki lett a Miniszterelnök. Ezen kiemelkedően rangos események évfordulójának ünnepén a fesztivál díszvendége Magyarország, illetve a rendezvény kiemelt gasztronómiai attrakciója a hungarikum Csabai kolbász.

A fesztiválon a legnagyobb lengyel zenekarok lépnek fel:
Sztywny Pal Azji, Kayah, VooVoo és Shantel & Bucovina Club Orkestra.

A fesztivál keretében az Omega szimfonikus nagykoncert 2014. szeptember 6-án, szombaton kerül megrendezésre, a város népszerű helyén, a történelmi sörgyár mellett. 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i