B the First klippremier - Fesztiválpozitív

megjelenés:
2014-11-27 18:11:18

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1142

A B the First legújabb szerzeménye a Fesztiválpozitív. A dal szerzője Pély Barna, szövegírója pedig Péterfi Attila. A Fesztiválpozitív egy tipikus visszaemlékezés a nyári fesztiválokra. Egy könnyed, jó hangulatú relikvia a lángos és a fröccs szezonról, amikor szabadnak érezhetjük magunkat a természetben.


Elektromos gitár, torzítók, effektek, vocoder, lendület, zeneiség. Egy felsorolásban talán így lehetne meghatározni azt a nem várt és elsöprő hatást, amit egy B the first koncerten kap a közönség!

Pély Barna 2011-ben, Péterfi Attila, basszusgitárossal alapította önmegvalósító formációját. Ehhez csatlakozott Kottler Ákos, dobos. Az első nagylemez hanganyaga Barna saját szerzeményeiből állt, és angol nyelven szólaltak meg a dalok.

2014. május 9-én jelent meg a zenekar második nagylemeze, Mi ez a kupleráj címmel. Ezen a lemezen már többségében magyar nyelvű dalok hallhatóak majd. Illetve Barna mellett szövegíróként többen közreműködtek: Varga Livius (Quimby), Egyedi Péter (Óriás), Péterfi Attila (B the First), és Fecske András István. A lemez megjelenése után rögtön elkezdte játszani a Petőfi rádió Aztán miért…című dalukat az új lemezről.

A B the First 2014-ben elindította online gitársuliját. Tavasszal pedig megrendezésre került, ugyanezen a platformon, Magyarország első interneten keresztül zajló tehetségkutatója, amely szintén a zenekar nevét viseli és a legjobb sulibandát keresi. Június 3-án az Origo felületein streamelve volt látható a döntő. Több, mint 170 000 ember követte, több mint 14 000 óra letöltéssel.

A zenekar 2014. őszén nagy sikerrel végigturnézta Magyarország kultikus klubjait a Supernem-mel  és az Anna and the Barbies-zal.

Nézd meg őket élőben a következő koncerten!
B THE FIRST Fesztiválpozitív klippemier! Olvasd és-hallgasd a nyári emlékeket!

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i