Művészetek Völgye 2015: elindult az előkészítés

megjelenés:
2014-12-16 09:47:14

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 897

Új zenei műfajok és kísérletek, számos új programhelyszín és házigazda, változatos színházi bemutatók, terjeszkedő kortárs képzőművészet, természetközeli építészeti projektek és szerveződő gasztroforradalom: elindult a készülődés a 2015-ös Művészetek Völgyére. A jövőre jubiláló fesztivál rajongói számára jó hír, hogy már idén, karácsonyra is meglephetik magukat és szeretteiket egy-egy ünnepi bérlettel

Az ország legrégebbi összművészeti fesztiválja jövőre sem tér le az idén megkezdett útról és 25.-évfordulóját méltó módon tervezi megünnepelni. 2015. július 24. és augusztus 2. között a Balaton felvidékre látogatók a megszokott helyszínek mellett várhatóan olyan újdonságokkal találkozhatnak, mint a Hello Wood csapata által tervezett, a programok szintjén is a fesztiválhoz szervesen csatlakozó Hello Wood Village, a dörögdi Klastrom környékén a Selected Sounds csapata által megálmodott zenei és egyéb művészeti kísérletek, vagy a Fonó Budai Zeneház nagyszabású világzenei előadásai. Mindeközben a Nagyon Balaton támogatásával a saját udvarát kinövő Blue sPot Café is nagyobb koncerthelyszínnel és produkciókkal készül. Emellett várhatóan saját udvart nyit a Völgyben a Modern Art Orchestra és Hajós András, a Muharay Udvar házigazda szerepére készül Bognár Szilvi, színházi produkciókkal jelentkezik sok meghívott társulat mellett régi völgyfellépőként Hobo is, és tovább szaporodnak a komolyzenei programok, kortárs képzőművészeti kiállítások és vásárok. Eközben a hagyományos udvargazdák, a Kaláka, Palya Bea vagy Szőke András, a Muharay Szövetség és az Elevenkertet működtető szentendrei Forgách Társaság mellett az idei debütálást követően már visszatérő házigazda lesz a Design Terminal és a Berlinben élő Harcsa Veronika, aki kinti zenésztársaival gazdagítja udvarának fellépői körét. 


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i