Beszélgetés a siker-dal szerzőjével

Debütál a Sikerdal! Villáminterjú Blaise-zel

megjelenés:
2015-02-10 11:22:10

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 921


2015. február 22-én Magyarországon tart előadást Arnold Schwarzenegger a MVM SIKER-NAP elnevezésű rendezvényen a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvény fővédnökségét Benkő Vilmos közgazdász, befektető, üzletfejlesztő, a Magyar Tehetségek Nagykövete vállalta. Ebből az alkalomból a magyar zenei világ több jeles képviselője is részt vesz az eseményen, sőt még egy siker-dal is született. Erről beszélgetünk a dal szerzőjével, Megyeri Balázzsal (Blaise).



Hogy kerültél kapcsolatba a Siker Nap rendezvénnyel?


A project vezetője, Kiss–Török Gergely keresett meg a rendezvény ötletével, akivel egyébként már korábban dolgoztunk együtt egy más típusú munka kapcsán. Lelkesedése, optimizmusa, eltökéltsége, maximalizmusa minden kételyemet eloszlatta, ami esetleg nemleges válaszra késztetett volna a felkéréskor.

Számodra mit jelent a siker? 
Szerintem a siker nem más, mint amikor a vágyaink és lehetőségeink úgy találkoznak, hogy azzal a számunkra fontos közeg hasznára tudunk válni. A részletek relatívak, a vágyak pedig individuálisak.

Sikeres embernek tartod magad?

Igen.

Mi a Sikerdal üzenete?


A siker-dal címe, Time for Change. Tanulmányaimnak, tapasztalataimnak és az idő eszeveszett rohanásának együttes  eredménye életemben az a konklúzió, amit Madách Imre már jóval előttem megírt, “Az élet célja a küzdés maga”. A küzdés, nem más mint alkalmazkodóképességünk a változáshoz. Stephen Hawking szerint az intelligencia lehetőség arra, hogy elfogadjuk a változást. Egy biztos, folyamatosan változunk, és változásunk a környezetre is kihat, a környezet változása pedig ránk. A dal, a változás - mint  elengedhetetlen eszköze a sikernek -  megemlítése mellett, a körülöttünk zajló, lesújtó társadalmi jelenségekre hívja fel a figyelmet.

Kinek szól a Sikerdal?
 
Mindenkinek, aki változtatni akar. Mindenkinek, aki saját változását befolyásolni akarja. Mindenkinek, aki elfogadja, hogy nem egyedül élünk a világban, s a problémáink megoldásához kérhetünk segítséget. Mindenkinek, aki elfogadja, hogy a világ egy szívesség bank, és amit beletesz azt kamatostul  ki is veheti. Mindenkinek,  akik nem a szín, vallási hovatartozás, nemi identitás, családi helyzet alapján ítélnek. Mindenkinek, aki érzi, hogy a legnehezebb, de legjobb dolog jónak lenni és annak maradni. És végül, de nem utolsó sorban, mindenkinek, aki szereti a funkyt.

Egy „hétköznapi” fesztiválhoz képest miben kap többet a zenei produkcióktól a látogató a Siker Napon?
  
A fesztivál kultusz kétségtelen, a 21. század épp olyan meghatározó eleme, mint a facebook vagy az “okos” telefonok népszerűsége. Nagyon nehéz lenne a fesztiválok tükrében a hétköznapiság definícióját megtalálni, hiszen minden zenei stílusra, érdeklődési körre, main stream hangulatra létezik egy.  Az MVM Siker-nap különlegessége, hogy ez elsősorban egy konferencia és másodsorban fesztivál. Nem sztárzenészek, dj-k, mc-k népszerű melódiái köré kialakított jól strukturált programok összessége, hanem egy közös ügy. Itt a zenészek is részesei egy történetnek, amit saját nyelvük, a muzsika segítségével mesélnek el.      


Mesélnél nekünk kicsit a Success League Session-ről?    
A siker-dal megírásánál törekedtem zenei, audiotechnikai és alkotói képességeim legjavát elővenni és a rendezvény missziójához méltó produkciót előállítani. Majd a közönség eldönti, sikerült-e, de nem engedhettem meg magamnak, sem a hallgatóknak, hogy ez az interpretálás minőségén múljon. Éppen ezért felkértem a maguk hangszerén és területén sokra tartott és áhítattal csodált barátaimat, hogy segítsenek ebben. Éppúgy felelhető a formációban, a klasszikus körökben ismert zongoraművész, a világban turnézó jazz zenész, az operett énekes, az underground körökben méltán népszerű vocal felelős, a rádiókban, zenecsatornákon népszerű MC, a scratchbajnok, a bluest és rockot éneklő tanár… és még sokan mások.  És hogy kik ők pontosan? Február 22-én kiderül! Mi a hangszereket is sikerre hangoljuk.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i