PaFe 2015 - Sajtóközlemény

megjelenés:
2015-04-20 11:43:23

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 921

VÉDJEGYBITORLÓK VETETTÉK KI HÁLÓJUKAT A PANNÓNIA FESZTIVÁLRA

 A 2007-ben alapított Pannónia Fesztivál idei megrendezése került veszélybe védjegybitorlók színrelépése miatt. Az idén kilencéves PaFe vezetője elmondta, hogy egy Budapesten bejegyzett Bt. Miskolcon élő tagjai támadták meg a fesztivált, és e-mailen keresztül 20 millió forintot követeltek, valamint egy, a PaFe szellemi tulajdonáról való lemondó nyilatkozatot a védjegy tulajdonosától. 

„Februárban vettük észre, hogy valami nem stimmel, mert nem tudtunk belépni a levelezésünkbe” –mondja Mázló Imre, a Pannónia Fesztivál igazgatója. „A korábbi években jól működő rendszerünkből a szolgáltató teljesen kitiltott bennünket, továbbá közölte azt is, hogy már nincs hozzáférési jogosultságunk a saját domainnevünkhöz és tárhelyünkhöz – amelyet évek óta tőlük béreltünk, ¬és amely szolgáltatásért normálisan fizettünk. Mint kiderült, a védjegybitorló Bt. tagjai szisztematikus kutatás után megtalálták azt a céget, amelyik a domainnevet (www.pannoniafesztival.hu) és tárhelyet 2007-ben a kérésünkre a mi tulajdonunkra levédte.  Ezeket szerződések bizonyítják. Sajnos ez a cég felszámolás alá került, és a felszámoló véleményem szerint jogtalanul eladta a védjegybitorlóknak a domainnevünket és tárhelyünket. Ezáltal természetesen teljesen ellehetetleníttetek bennünket. A tárhelyen található magánszemély tulajdonát képező adatok alapján elkezdték szisztematikusan végigolvasni e-mailjeinket és szerződéseinket, így hozzájutottak olyan bizalmas információkhoz, üzleti és magántitkokhoz, valamint jelszavakhoz, amelyek használatával magukat a PaFe szervezőinek kiadva valótlan, hazug állításaikkal megtévesztették, és jelen pillanatban is megtévesztik a fesztivál rajongóit, szponzorait, partnereit, a hazai művészvilág képviselőit, és nem utolsósorban az ország közvéleményét. Elérték azt is, hogy a fesztivál hivatalos Facebook-oldaláról is kitiltottak, ahol most ők kommunikálnak a nevünkben.”


Hangsúlyozzuk, a hagyományosan dunántúli PaFe nem akar elköltözni a Balatonról, és nem is fog. A PaFe nevet bitorlók félrevezető híreivel ellentétben Miskolc város vezetése elhatárolódott a velük való együttműködéstől, valamint felszólította a társaságot, hogy fejezzék be jogsértő magatartásukat, amely a város logójával való visszaélésben is megmutatkozott.
A cikkhez katt ide!

„Sajnos nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy a védjegybitorlók komoly anyagi és erkölcsi károkat okoztak és okoznak tevékenységükkel. Vannak olyan kötelezettségeink, amiket nem tudunk teljesíteni, mivel támogatóink a helyzet rendezéséig jegelték a PaFe szponzorációját. A védjegybitorlók felszólításainkra sem hagytak fel tevékenységükkel, ezért megtettük a megfelelő jogi lépéseket büntető feljelentés formájában is” – nyilatkozta a PaFe vezetője.

A fesztivál szervezői további információkkal jelentkeznek majd. Ideiglenes információs csatornájuk elérhetőségét a sajtón keresztül jelzik majd az érdeklődőkkel. Ezt persze csak addig használják, amíg mindent vissza nem kapnak, vagy jogi úton vissza nem szerzik jogos tulajdonukat a bitorlóktól.



Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i