Nyers – régi-új album és emlékeztető szuri a 10 éves feloszlás emlékére

megjelenés:
2015-04-20 15:23:05

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 986

Idén tíz éve, hogy a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb underground együttese, a Nyers feloszlott és ezzel párhuzamosan Czutor Zoltán megalapította a Belmondot. Az eltelt 10 év és a szegedi Jate Klub felkérésének hatására a Nyers most újra összeállt egy 4-5 állomásos koncertkörút, valamint egy 5 dalt és azok remixeit tartalmazó lemez erejéig. Az újrakezdésről, a lemez és a koncertek hátteréről Czutor Zoltán, a zenekar énekes-dalszerző frontembere mesélt:

„Már tavaly is többen emlékeztettek minket azok közül, akik régen kedvelték a bandát, hogy 2015-ben lesz 10. éve, hogy feloszlottunk. A konkrét löket azonban a szegedi JATE Klub felkérése volt, akik szintén szerették a zenekart. Utána pedig úgy voltunk vele, ha már összejárunk próbálni a koncert miatt, miért ne lehetne esetleg még pár plusz dátum, vagy jelenhetne meg egy aktuális hanghordozó is a témában.”

A lemezen szereplő dalokról:

„Több dal is felmerült, de végül ötöt választottunk ki, amikhez remixek is készültek, így összesen 10 dal lesz a lemezen. Ebből az 5-ből, 4-ben vendégénekes szerepel: Papp Szabi, Beck Zoli, de még a 13 éves kisfiam is közreműködött. Az volt a legfőbb szempont, hogy számok a Nyers véleményünk szerint leglegendásabb időszakából, a 1995-2000 közöttiből származzon. Fontos volt még, hogy a kollaborációra jelentkező, megkeresett zenészeknek melyik dalok állnának jól. 

 Azóta eldőlt, hogy a VOLT-on is fellépünk majd, aminek már dátuma is van: július 3-a. Szó volt még a Szigetről is, ami valószínűleg meg is fog történni, ám ennek még nincs pontos időpontja.”


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i