Meszecsinka külföldön és az A38-on

megjelenés:
2015-04-21 12:58:31

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 927

„Az est vendége a Meszecsinka, egy magyar világzenei együttes, aki elvarázsolta és extázisos önmegtapasztalásba ejtette a közönséget ledéren táncoló, lélekből sikító és andalgó érzéki boldogságmámorával” Deggendorfer Zeitung.

 „Az elragadó előadásuk a publikumon eluralkodott hangulat alapján egy nagy világzenei fesztivál színpadán is megállta volna a helyét.” Freie Klange.

Ezeket írta a német sajtó Meszecsinka márciusi németországi turnéjáról. A most következő egy hónapon belül a zenekar fellép Németországban, Ausztriában, Romániában és az A38-as hajón is ad koncertet. Nyár elején új maxival jelentkezik.
Április 24-én az A38-on közös koncert ad a Meszecsinka és Lengyelország legjobb world music zenekara, a szláv népzenét modern nagyvárosi stílusokkal ötvöző Warsaw Village Band. Figyelem, a Meszecsinka pont 7-kor kezd!

Csatlakozz az eseményhez!

Másnap Budapesttől 1100 kilométerre lép fel a Meszecsinka, a németországi Kassel 18. Weltmusicfestival-ján. Az est másik fellépője Bassekou Kouyate & Ngoni ba, aki a BBC-től "Best African Artist of the Year" kitüntetést kapta. Itt olvashatsz többet az eseményről.
Rá egy hétre Romániába utazik a Meszecsinka, hogy a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon vegyen részt. 

Május 12-én a bécsi Sargfabrikban lép fel a zenekar.

A pszichedelikus folkot játszó Meszecsinka nemcsak most ennyire aktív.
Az elmúlt pár évben többször bejárta Európát, Amerikában is turnézott. Klipet forgatott a Vörös téren és a bolgár tengerparton. A „Kinyílok”. című videója  a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet.

Az azonos című albumát tavaly mutatta be a Vidor Fesztivál nagy színpadán, 1500 ember előtt. 
Idén márciusban már lebonyolított egy teltházas németországi turnét, amelyről szuperlatívuszokban írt a helyi média.

Angol, svéd, norvég, bolgár és romániai rádiók is játsszák Meszecsinkát, az Erdély FM Top10-es listájába is bekerült .

Legközelebb április 24-én találkozhatsz Budapesten a zenekarral, az A38-as hajón.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i