Vagány és megosztó lett a Belmondo új lemeze

megjelenés:
2016-01-06 08:33:00

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 1036

Kalapot le címmel eddigi legvagányabb, legmegosztóbb, legférfiasabb lemezével jelentkezett a Belmondo. A Czutor Zoltán vezette zenekar kilépett a komfortzónájából, és a rockzenébe elektronikus dance hangzást, retro életérzést, a szövegekbe pedig a szokásosnál is több iróniát csempészett. 

Teljesen kifordult önmagából legújabb nagylemezén a Belmondo. A rockzenekar kísérletező, progresszív, komplex és előremutató albumot jelentetett meg Kalapot le címmel a Music Fashion Kiadó gondozásában.  A Belmondo alapvetően nagyon szeret játszani, kísérletezni, és folyamatosan új színeket vinni a zenéjébe, de ezen a lemezen teljesen szembement a megszokottal. A fiúk kipróbáltak egy-két olyan zenei stílust, amelyek távol állnak tőlük, és a közönség valószínűleg meg fog lepődni a végeredményen. Az egyik ilyen stílus a mostanában divatos elektronikus dance zene (EDM), ami A csajok szabadságáért című dalban és a hozzá készült, már bemutatott klipben is hallható. Mielőtt még valaki még túlságosan megdöbbenne, attól egyáltalán nem kell tartani, hogy a Belmondo fő csapásiránya az EDM lesz. Ez világosan kiderül az album többi dalából, hiszen ezek mindegyike bátor, mai rockzene.-A Belmondo tagjai korábban is kizárólag rockzenekarokban játszottak, ezért még nekünk is szokatlan volt az elektronikus zene. Persze nem nyergelünk át dance stílusra, de jó szórakozás volt kacérkodni a legújabb trenddel. A Kalapot le bizonyos dalaiban egyébként éppen ellenkezőleg, visszafelé kacsintgatunk, hiszen becsempésztük a kilencvenes évek analóg, kicsit koszos, retro rockhangzását is. Ugyanakkor az egész lemez nagyon mai, modern és előremutató, ami elsősorban Somogyvári Dani producernek köszönhető. A munka nagyon gyorsan és gördülékenyen haladt, és ennek talán az a fő oka, hogy a mostani felállásban a legjobb a Belmondo. Nagyon élveztük a játékot, a kísérletezést, és bár a dalok változatosak, az egész albumra mégis az egységesség a jellemző – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar Artisjus-díjas dalszerző-frontembere. 

A Kalapot le című lemez két dalában a Fourtissimo fúvóskvartett közreműködik, és a tervek szerint még decemberben elkészül a Fordított világ című dal duettváltozata Pásztor Anna, az Anna & The Barbies énekesnőjének közreműködésével. 
A Belmondo Kalapot le című lemeze már kapható a digitális felületeken, a Deezer, a Spotify, és az iTunes rendszerében, valamint a Music Fashion Kiadó webshopjában és az ismert üzletekben. 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i