Anyák napi köszöntő dal ÚJ KLIP a Hahó Együttesttől

megjelenés:
2016-04-30 11:01:22

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1331

A Hahó Együttes a közelgő Anyák napja alkalmából klipet forgatott az új lemezük Anyák napi köszöntő dalához. A gyerekeknek szóló dalok a legkisebbek mindennapi életének fontos mozzanatai mellett a környezetvédelem, az egészséges táplálkozás a mozgás fontosságára is felhívják a figyelmet, így a tanító jellegű, interaktív koncerteken a gyerkőcök nem csak jól szórakoznak, hanem játékos formában tudják befogadni a dalokból a hasznos információkat.
A Rózsi néni, sok a szatyor! című friss lemez legaktuálisabb dala a Tavaszi szél dallamára íródott Anyák napi köszöntő dal, amelyet a korongon egy vers vezet fel. Mind a dalt, mind az Anyák napi köszöntő verset az együttes frontembere, Kardos-Horváth János jegyzi, a verset kislánya, Lenke előadásában hallhatjuk.



A dalhoz készült videóklip a budapesti Micimackó óvodában forgott, ahol több tucat gyerek énekelt együtt. A stáb arra lett figyelmes, hogy a felvételek közben több gyermek is sírni kezdett. Az óvónénik megkérdezték tőlük, hogy mi a baj, s erre a kicsik azt válaszolták, hogy a dal hatására „elkezdett hiányozni az Anyukájuk”. Ennél őszintébb reakció nem is létezhetne arra, hogy mennyire működik ez a dal és ebből is látható, hogy milyen érzelmeket képes kiváltani a zene és a szöveg együttese. 

A Hahó Együttes ezzel a klippel és dallal köszönti az Anyukákat, Nagyikat és Dédiket, s olyan videókat vár, amelyekben akár gyerekek, akár felnőttek szavalják a verset vagy éneklik a dalt a szeretteiknek.

János a dalról:
„Az élet a legtöbb, amit ember embernek adhat" Erre bizony - kivéve a dns és génmódosító kutató tudósokat - csak az Anyukáink képesek! Egy nagyon szoros kapcsolat, egy nagyon erős karma. Az együttélésen az Anyukák és később a már felcseperedett gyerekek is nagyon sokat dolgoznak. Ki ne szeretné, ha mozifilmbe illő Anyuka - Gyerek kapcsolata lenne? Ám a valóságban hozzászokunk egymáshoz. Viccesen mondva, az első tíz évben többnyire az Anyukák türelmesek a gyerekeikkel, a többi sokszor tízben pedig már a Gyerekek türelmesek az egyre idősödő Anyukájukkal. (Természetesen azért fordítva is igaz!) Kifejezetten újítási szándékkal írtam ezt a dalt. A dallamot mindenki ismerheti, a szöveg aranyosra, könnyen tanulhatóra sikerült.  Ennyivel tudok hozzájárulni a mindenkori honi ovis műsorokhoz és egyben szeretném megköszönni a Drága Kedves Ovónéniknek azt a sok-sok Anyák-napi műsorra való felkészítést, amivel oly sok könnyet csaltatok a mi fiatal szülői szemeinkbe!”

ITT PEDIG A TELJES LEMEZT MEGHALLGATHATJÁTOK:



Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i