Zeneszöveg beszélgetések Orbán Tamással

megjelenés:
2016-05-19 10:26:21

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 925

Orbán Tamás dalszövegíró, zenei producer. Az 1994-es Azok a fiúk együttes lemezére írt első dalszövegei azonnal az egyik legfoglalkoztatottabb dalszövegíróvá emelték.
Eddigi, 600 dalból álló pályafutását sokak mellett olyan előadók jelzik, mint Gáspár LaciZséda és a Hooligans. A United és a Romantic zenekarokat a szövegíráson túl zenei producerként is jegyzi olyan televíziós műsorokkal egyetemben, mint például a Dalnokok Ligája, a Csináljuk a Fesztivált és a Megasztár. Jelenleg a Duna Televízió szórakoztató műsorainak produkciós vezetője. Dalszövegíróként olyan slágereket jegyez, mint a Hagyd meg nekem a dalt, a Hófehér Jaguár, a Végső vallomás, vagy a Homokba írt szerelem.

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket. 

+++ JÁTÉK+++JÁTÉK+++JÁTÉK+++

Miután megnéztétek a beszélgetés egyes részeit, mondjátok el nekünk, hogy hogy tetszett és adjatok ötletet, hogy kivel készítsük a következő anyagot!

A javaslatot tevők között Zeneszöveges ajándékcsomagot sorsolunk ki! Ezzel kapcsolatban a zeneszoveg@zeneszoveg.hu e-mail címre írhattok. Sorsolás jövő héten kedden, azaz május 24-én, 12.00-kor!

Itt tudtok feliratkozni a csatornánkra, hogy mindenről elsőként értesülhessetek:
ZENESZÖVEG.HU YOUTUBE

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i