Borünnep Gyöngyösön az Irie Maffiával, a Margaret Islanddal és Fábián Julival

megjelenés:
2016-05-20 13:02:45

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 962

A Mátrai borvidék az ország 22 borvidéke közül a második legnagyobb. Könnyed, gyümölcsös zamatú boraival egyedülálló élményt nyújt a borkedvelőknek. Azok számára, akik szeretnének megismerkedni ezekkel a kiváló italokkal, remek lehetőséget nyújt a május 27. és 29. között zajló Mátrai Bornapok, amelyen nem csak a térség legkiválóbb borászaival és boraival, hanem az Irie Maffiával, aMargaret Islanddel, Fábián Julival  és Zoohackerrel, valamint  Ferenczy Györggyel és a Rackajammel is találkozhat. Mindezt a borvidék fővárosában, Gyöngyös főterén, történelmi környezetben.

Budapestről mindössze bő félórás autózással közelíthető meg Gyöngyös, a Mátrai Borvidék központi települése, ahol Orbán-nap alkalmával minden évben három napon át ünneplik a kiváló borokat. A Mátrai Bornapok remek kikapcsolódást nyújt az egész családnak, mindenki megtalálhatja a kedvére való programot, a Mátra szállodái pedig minden igényt kielégítő kiszolgálással várják az oda látogatókat.

A május 27-től 29-ig tartó fesztivál elsősorban a borokról szól, így az ország legnagyobb területű hegyvidéki borvidékének legjobb borait kóstolhatjuk majd a gyöngyösi Fő téren. Péntek délutántól vasárnap késő estig zajlanak a programok a színpadon, fellép mások mellett az Irie Maffia, a Margaret Island, Fábián Juli & Zoohacker, de Ferenczy György és a Rackajam is zenél majd. A legfiatalabbak szórakoztatásáról gólyalábasok, bábszínházi előadások és interaktív meseelőadások gondoskodnak, miközben a szabadtéri játékok mindenkit elvarázsolnak, a kézműves vásárnak köszönhetően pedig a vendégek ajándékkal térhetnek haza.

A Mátrai Bornapok rendezvénysorozatát a borversenyek teszik teljessé, ezen a hétvégén zajlik Gyöngyös Város Borának kiválasztása, amit minden évben nagy érdeklődés övez. A városbort közel 30 borból választja ki a szakmai és társadalmi zsűri. Emellett a hegyközségi és a borvidéki borversenyek eredményét is ezen a hétvégén hirdetik ki, ami igazodási pontot jelenthet a fesztiválozóknak a legjobb borok kiválasztásánál.

Ezen a májusi hétvégén garantáltan jól szórakozik majd a család, a környék látnivalói, múzeumai, erdei túraútvonalai feledhetetlen élménnyel gazdagítanak mindenkit.

 


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i