Zeneszöveg.hu beszélgetések Szekeres Andrással

megjelenés:
2016-06-23 12:01:17

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 973

Zeneszöveg beszélgetések címmel egy olyan sorozaton dolgozunk, melyben dalszerzők és szövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból.

Milyen hangszert fogott a kezébe először a Junkies frontembere? Milyen nyelven beszél? Melyik magyar szerző dalszövegeit kedveli leginkább és miért? Mikor és miért voltak mélypontok a Junkies életében? Kiről szól az általa is jegyzett Királylány, a Hooligans egyik legkeveltebb dala? Mi köze a Junkies dalszerzésének John Lennon-hoz és Paul Mccartney-hoz? Miért gondolta azt András, hogy ez év elejétől ő menedzseli a Junkies-t és mit gondol a zeneiparnak erről a szeletéről? 

Szekeres András, akit mindenki a Junkies zenekar már a kezdetek óta polgárpukkasztó szövegeiről és lázadó stílusáról beazonosítható frontembereként ismer ezúttal egy egészen más arcát mutatja meg nekünk, amely mögé betekinteni egy nagyon izgalmas tapasztalás mindenki számára.

Hamarosan érkezik a folytatás is, melynek gyorsabb eléréséhez  ITT tudtok feliratkozni a csatornánkra.



A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket. 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i