Friss hazai kiadvány az ECDC terjesztésében: Hoppál Mihály Band: Ősanya

megjelenés:
2017-01-24 09:26:24

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 940

Újabb kiadvány vált elérhetővé világszerte a digitális zeneáruházkban az ECDC jóvoltából. Az alábbiakban ezzel kapcsolatban olvashattok részleteket.




HOPPÁL MIHÁLY BAND - ŐSANYA

Ősanya a nő, aki minden földrészen és minden időben összetéveszthetetlenül NŐ! Ez a hangsokönyv a találkozások könyve, melyben néhol szenvedélyes, néhol pedig csendes élet zajlik: anya köszönti lányát, találkoznak a szerelmesek, vágyakoznak, majd elbúcsúznak a szeretők. Közben az európai muzsika találkozik amerikai dallamokkal. Hallhatunk városi folklór gyökerű közép-amerikai zenéket, mexikói keringőt (En el ultimo trago), jamaicai reggae-t (Gusztus), vagy - a "gyapotszedő zenének" is csúfolt - Mississippi Delta bluest (Ne ejts el). Új szöveget kap egy magyar népdal (Ha én többet...), felcsendül egy kaukázusi török dallam (Széthullás) franciás kávéházi, tangóharmonikás zenei környezetben, először kap magyar műfordítást az "amerikai Edith Piaf", Chavela Vargas egyik balladája, mely műdal ugyan, de zeneileg hűen tükrözi a XX. századi hagyományos mexikói életérzéseket. A dalokból elénk tárulkoznak a női lélek érzelmei... ha szeretik, ha elhagyják, ha gyermeke születik, ha jó és ha fáj. Az előadók között hatan képviselik a Nőt: két színművész, két énekes és két hangszeres előadó - ez az ő lemezük. A szövegek, verseket, novellákat, átiratokat és haikukat Gál Hedda írta. Előadók, közreműködők: Bach Szilvia - próza, Bartók Máté - EWI, Borzsák Kamilla - fuvolák, tangóharmonika, Buzás Gabriella - ének, Mikolai Márta - ének, scatt, Nedeczky Júlia - klarinét, Kovács Mihály - ének, Hoppál Mihály BassPoetry - gitárok, basszusgitár, nagybőgő, RunnAir: beatbox, rap, hangimitációk, Wágner Eszter – próza




A lemez szövegei ITT érhetőek el.


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i