JÖN A 25. SZIGET FESZTIVÁL!

megjelenés:
2017-05-11 16:44:05

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 912

Mivel a Sziget teljesen zenei programkínálata idén is mindent kielégítően áll rendelkezésre a fesztivál honlapján, ezért mi most a sajtótájékoztatón elhangzottakból csemegézünk, kicsit kinyitva a szemünket és a fülünket a zenei programokon túlra is, előtte azonban néhány érdekesség a zenei vonalról.

 

Itt olvashattok arról, hogy mely világsztárok érkeznek hozzánk idén, hogy milyen színpadokkal bővül és helyszínekkel gazdagodik a fesztivál és hogy idén a Világzenei Színpad 0. napja magyar nappá avanzsál, teret biztosítva ezzel az egyre népszerűbb magyar érának is, a műfaj szerelmesei legnagyobb örömére.

 

Újítás lesz továbbá, hogy az eddig Blues színpad néven futó helyszín ezentúl The Music Box néven jelentkezik majd, s - ahogyan azt az igények is jelzik - sokkal több singer-songwriter produkció kap teret keretein belül, mint valaha.

 

Idén először lehetőség lesz hajón bulizni és eközben hajókirándulást tenni Budapesten: a Sziget útjára indítja a Sziget 25 Cruisin-t, amely egy óriási partihajóvá változik, hatalmas tánctérrel, ha pedig valakinek az esik jól, akkor babzsákokkal és kényelmes lounge-dzsal, mindeközben a fővárosi csodálatos panorámájában gyönyörködve.

 

A SZIGET TELJES ZENEI PROGRAMKÍNÁLATA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL. 

 

Nagyszabású sajtótájékoztatón, óriási tortával ünnepelve beszéltek a Sziget szervezői a jubiláló 25. Sziget Fesztiválról, amely idén augusztus 9 és 16 között kerül megrendezésre a már jól megszokott Hajógyári szigeten.

 

A sajtótájékoztatón elhangzottak közül kiemelésre méltó, hogy a rendezvény egyedülálló, világszinten is a legkiemelkedőbbek közé tartozó látványvilággal rendelkezik, s ezt a 2017-es Sziget is alátámasztja majd. Mindez a korábban már meghirdetett és az egyre szélesedő programkínálat és a művészeti ágak jóval szélesebb köre felé nyitó Art of Freedom koncepció egyik fontos alapköve.

 

A tavalyi évben indított zöld projekt, amely a környezettudatosságot szeretné erősíteni, szintén folytatódik. A szervezők úgy gondolták, hogy azt az ökológia lábnyomot, amelyet a rendezvény hagy maga után, szeretnék valahogyan csökkenteni, így különböző projekteket indítanak a környezet védelme érdekében.

 

Idén megújul a fizetés módja is és nem kell már sorban állni azért, hogy a fesztiválozók feltöltsék a kártyájukat: a Sziget mobil applikációja segítségével is megtehetik majd mindezt.

 

Ettől az évtől csatlakozik a Szigetet támogató világcégekhez a Viber, amely további izgalmas meglepetésekkel is készül a fesztiválozók számára, így például útjára indítja a Mission: Szitizen by Viber-t, amelynek lényege, hogy a rajongók most a Viberen keresztül küzdhetik le a kihívásokat és juthatnak majd VIP élményekhez, s további értékes nyereményekhez.

 

 

A nem zenei produkciók közül kiemelésre méltó, hogy Nagy Utcaszínház továbbra is óriási sikernek örvendő programkínálata idén sem hiányzik majd és mivel az elmúlt évek azt mutatták, hogy óriási érdeklődés mutatkozik az ilyen típusú programokra is, a szervezők egy új, nagyobb helyszínre költöztetik a cirkuszi őrületet. Emellett a Cirque du Sziget újszínházi produkciói is folytatódnak majd, a fiatalabb generációk, többek között artistaképző iskolák bevonásával.


Vetítenek majd némafilmeket, amelyeket élőzenei kíséret tesz majd még hangulatosabbá.

 

Együttműködve a Capa Központtal, többek között Benkő Imre Prima Primissima-díjas fotóművész alkotásaiból nyílik kiállítás, így a Sziget egy kiállítás erejéig a Capa Központba költözik majd.

 

A Sziget 2017 idei himnusza a hazai Mary Popkids csapatáé:


 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i