SOMLÓ TAMÁS - eddig kiadatlan dal, archív videóval - Bornai Tiborral közös előadás

megjelenés:
2017-07-19 10:01:26

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1151

ARCHÍV FELVÉTELEKBŐL KÉSZÜLT VIDEÓ - EGY EDDIG KIADATLAN SOMLÓ TAMÁS DALHOZ

 

Július 19. - Somló Tamás halálának évfordulója. Egy archív felvételekből készült videóval és egy, eddig kiadatlan dallal is emlékezhetünk rá. A Valami történik velünk című dal, melyet Bornai Tibor 2002-ben írt, eredetileg filmzene lett volna. Egyben ez a két zenész együttműködésének utoljára napvilágra került lenyomata, melyet az Ultramarin Stúdióban vettek fel, tizennégy évvel Somló Tamás halála előtt. A legtöbb hangszeren Bornai Tibor játszik, a dob Szurok Ádám nevéhez kapcsolódik, a harsona Bornai Szilveszter, gitáron pedig Sipeki Zoltán hallható. A dal az ECDC terjesztésében jutott el kizárólag a digitális zeneáruházakba, fizikai formátumban nem kapható!

 

Bornai Tibor az alábbiakat mondta el a dal kapcsán:

 

"Tomi hangját mindig jó újra hallani, és ezt a dalt még alig ismerik az emberek. Biztosan ő is örül ott fent, hogy most nyilvánosságra kerül. Volt egy filmzene-felkérésem. Sokat dolgoztam vele, végül a rendező mégis azt mondta, nem tetszik neki, amit csináltam és a dologból nem lett semmi. Addigra viszont már felvettük. Ő ilyen volt. Szerződés nélkül, pénz nélkül, csak, mert megkértem, jött és énekelt. Tudta, ha rajtam múlik, minden rendben lesz. Nem rajtam múlt, hogy a dal nem került a közönség elé. Bekerült sok más dalom közé az archívumba, amelyek mind arra várnak, hogy egyszer talán napvilágra kerülhetnek. Ezek között bogarászva találtam meg ezt. Valami történik velünk.... Hát igen. Valami, ami előbb-utóbb valamennyiünkkel megtörténik. Bár a szövegét még akkor írtam, amikor minden rendben volt, most olyan, mintha tegnap írtam volna. Soha nem gondoltam, hogy ez lesz az utolsó, közönség elé kerülő közös munkánk Somló Tamással.”

 

A zenész szavait akkor lehet igazán megérteni, ha az ember meghallgatja a dalt. Az ilyeneket illetik oly’ gyakran a hidegrázós jelzővel, Bornai Tibor azonban nem szeretné túlmisztifikálni, egyszerűen csak úgy gondolta, hogy méltó megemlékezés lenne a dal közzététele mindazok számára, akik kedvelték Somló Tamás munkásságát, s akitől tavaly július 19-én kellett végleg elbúcsúznunk.


A dal szövege és szerzői adatai a Zeneszövegen ITT.


iTunes

 

Deezer

 

Spotify

 

Somló Tamás adatlapja a Zeneszövegen ITT.

 

Bornai Tibor adatlapja a Zeneszövegen ITT.


 Somló Cirqsz a Szigeten!!!

 

 

Életművének legmarkánsabb darabjait csokorba kötve, egy nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátok, kollégák, pályatársak a tavaly elhunyt Somló Tamásról, aki most töltené be 70. életévét. A „Somló Cirqsz” a Sziget mínusz 1. napján, augusztus 9-én várja a nagyérdeműt, a Magic Mirror sátorban.

 

Idén töltené hetvenedik életévét Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. A kiváló zenészt az óriási hatású LGT tagjaként ismerhették legtöbben, de korábban az Omega zenekarban, valamint számos egyéb formációban - mint az Atlas, a Kex vagy a Non-Stop zenekar - is játszott. A tavaly elhunyt művészről méltó módon szeretne megemlékezni a család és a magyar zenész szakma, ezért egy nagyszabású koncerttel készülnek a Sziget első napján.

 

A Modern Art Orchestra egy jazz és kortárs zenei big band, mely Fekete-Kovács Kornél trombitaművész és zeneszerző alapításával jött létre. A formáció zenei műhelyként működik, otthona a mai magyar jazz és komolyzenei szcéna legkiemelkedőbb tanárainak, tehetségeinek, muzsikusainak. Ez alkalommal a MAO több zeneszerző tagja, közöttük a művészeti vezető Fekete-Kovács Kornél is vállalkozott arra a megtisztelő feladatra, hogy Somló Tamás életművéből szemelvényeket áthangszereljenek, illetve a produkció zenei alapját adják az előadásokon is. Örömmel vetették bele magukat a "Nem adom fel", a "Gondolsz-e rám?", az "Ugye mi jó barátok vagyunk?" és további körülbelül húsz híres nóta átírásába. A MAO kiváló zenészeiből álló 8 tagú zenekar kíséri majd a színpadon többek között Tóth Verát és Tóth Gabit, Dés Lászlót, Geszti Pétert, Bródy Jánost, Charlie-t, az Animal Cannibals-t, az Ivan and the Parazol-t, Gerendás Pétert, de feltűnik majd a Roy és Ádám, Peter Ogi, Mohamed Fatima és a Mary Popkids valamint sok pályatárs, barát és kolléga is és természetesen a családtagok is részt vesznek majd a koncerten. A Somló Cirqszt Novák Péter állítja színpadra, műsorvezető pedig Tilla lesz.

 

Somló Cirqsz – Sziget Fesztivál, Magic Mirror

2017. augusztus 9., 23:00

 

Fellépők:

 

Charlie

Animal Cannibals

Geszti Péter

Tóth Vera és Gabi

Frenreisz Károly

Gerendás Péter

Vitaris Iván (Ivan And Parazol)

Fatima

Kama (Mary Popkids)

Peter Ogi

Blahaluisana: Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté

Roy és Ádám + Köves Miklós Pinyó (Piramis)

Bornai Tibor

Bródy János

+ a Somló gyerekek

Moderátor: Tilla

Közreműködik: Modern Art Orchestra

Rendező: Novák Péter

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i