HIVATALOS DALSZÖVEG CSAK NÁLUNK! Az NKA elhatárolódott Majka és ByeAlex 18+ -os alkotásától!

megjelenés:
2017-10-12 14:22:25

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1021

ByeAlex és Tembo Senkise nevű duója Majka vendégszereplésével a közelmúltban jött ki új klippel, amelyre NKA pályázati úton nyert pénzt. A dal címe is sokat sejtető: u, u, u. Nem csak a szerzemény szövege, de a klip is erősen 18+-os, hiszen a szexről szól. Mindezzel kapcsolatban az NKA közleményt adott ki, ezt lentebb mutatjuk. A cikk végén a klip is megtekinthető.

 

A dal teljes szövege pedig itt olvasható.

 

Az NKA álláspontja a témával kapcsolatban az alábbi:

 

"Az elmúlt napokban több jelzés érkezett a Nemzeti Kulturális Alaphoz, a Senkise x Majka - u, u, u című videoklip kapcsán.

 

A klip a Könnyűzene Kollégiuma KÖNNYŰZENEI KÉPANYAGOK KÉSZÍTÉSÉRE, TERJESZTÉSÉRE meghirdetett pályázaton 2017 júniusában részesült 100.000,- Ft támogatásban. A Könnyűzene Kollégiuma által megítélt támogatások az Artisjus által kezelt zenei jogdíjakból származnak, mely bevételeket nagymértékben sikeres előadók tevékenysége biztosít, mint például a klip alkotói.

 

Jelen pályázati felhívás nem írta elő a klipek forgatókönyvének, illetve dalszövegének benyújtását, ebben az esetben a két előadó eddigi munkássága alapján szavazott bizalmat a Kollégium.

 

A Nemzeti Kulturális Alap kirekesztő, rasszista, obszcén, szélsőséges politikai elemeket tartalmazó produktumokhoz nem nyújt támogatást, ugyanakkor tiszteletben tartja a művészi szabadságot.

 

A fenti elvek figyelembevételével az ügy kapcsán a jövőben bővítjük, pontosítjuk a pályázati dokumentáció tartalmát. Emellett azt is haladéktalanul megvizsgáljuk, hogy milyen arányú támogatás esetén, milyen formában indokolt az NKA logójának használata."

 

Itt pedig a klip:


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i