MA VAN A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

megjelenés:
2018-01-22 09:37:14

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 3013

1823-ban ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt. Ennek tiszteletére országszerte és határon túl is január 22-én ünneplik a Magyar Kultúra Napját.

A Zeneszöveg immár több, mint tíz éve teszi a dolgát a hazai zenei / kulturális életben és tekinti kultúrmissziójának  többek között azt is, hogy a hazai dalszövegeket, a hozzájuk kapcsolódó adatokkal, hasznos és korrekt információkkal megőrizze, rendszerezze, könnyen hozzáférhető és ereshető formában a zenekedvelők kezébe adja. Segítve ezáltal a hazai zenei élet népszerűsítését, a magyar előadók támogatását, jogaik és szellemi termékeik védelmét, valamint azok leális keretek közé terelhető felhasználását.

Küldetésünk, hogy népszerűsítsük a magyar zenét, legyen szó bármely stílusról, hiszen mindegyik a kultúránk részét képezi és tehetséges magyar előadók alkotása. 

A Magyar Kultúra Napján nincs is egyszerűbb annál, mint hogy megerősítsük ezt a vállalásunkat, amelyet egyben kultúrmissziónak is tartunk.

Tevékenységünkben amellett, hogy a dalszövegekre, az előadók és a közönség egymásra találására, valamint a kisebb, feltörekvő hazai előadók megsegítésére, lehetőségeik szélesítésére vonatkozik, legális felhasználásra is biztat.
Szeretnénk, ha az a szellemi termék, amely olyan erősen a magyar kultúra részét képezi, s amelyet magyar zenének hívunk, mindenki számára elérhetővé, élvezhetővé válna.

Ezen a napon pedig arra kérünk mindenkit, hogy hallgassatok több magyar zenét és támogassátok a hazi előadókat, s ezzel együtt az oly' karakteres magyar kultúrát is.

KERESSÉTEK A PROGRAMOKAT, MERT EZEN A NAPON IS SZÁMOS IZGALMAS ESEMÉNNYEL KÉSZÜLNEK A SZERVEZŐK ORSZÁGSZERTE.


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i