Sziget 2018 - Európában csak a Szigeten lép fel a Mumford & Sons

megjelenés:
2018-01-25 10:55:05

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1347

"A Sziget idei zenei felhozataláról eddig nem érkezett hír, most azonban egyből majd’ 40 zenekar zuhant le a Nagyszínpadra, az A38 színpadra és az Arénába. Köztük napjaink egyik legmenőbb rappere, Kendrick Lamar, az egyik legsikeresebb deep house/tropical house producer, Kygo, a folkosabb irányból az alteresebb rock felé forduló sztárzenekar, a Mumford & Sons, a szókimondó rock-fenegyerek, Liam Gallagher és még sokan mások. “Sziget – Love Revolution” augusztus 8-15 között."


A minap több aktuális világsztárt jelentett be a Sziget a Nagyszínpad headliner sorába, köztük a folkosból alternatív rock felé tendáló Mumford & Sons-t. Marcus Mumford 2007-ben alapította meg együttesét, alig két év múlva első lemezükkel fénylő üstökösként robbantak be a nemzetközi zenei élet legjobbjai közé, az Egyesült Királyságban négyszeres, az Egyesült Államokban kétszeres platinalemez lett. Második lemezükből, a Babelből pedig már több mint egymillió példányt adtak el és megannyi slágerlista tolta az élvonalba. A 2013-as Grammy-díjátadón, a Babel elnyerte az év albuma címet. 2013-ban megkapták továbbá a Brit Award legjobb brit banda díját is. Harmadik lemezükön, a Wilder Mind hanghordozón már “bendzsó nélkül, bőrdzsekiben” játszottak, azaz lefordultak a folkos útról, átnyergelve az indie-rock pályára. Most pedig szerte Európában csak Budapesten hallhatja őket a fesztiválozó közönség egy exkluzív koncert erejéig.


“Bár az előző évekhez képest később rukkoltunk elő az első nevekkel, azt reméljük, hogy mindenkit kárpótol ez a csomag, ami már most a Sziget történetének egyik legizgalmasabb zenei felhozatalú fesztiválját ígéri” – kezdte a bejelentést Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. A Sziget valóban kitett magáért, és már most három aktuális világsztár foglal helyet a Nagyszínpad headliner sorában. “Hamarosan - reményeink szerint már a jövő héten -, aztán pedig folyamatosan érkeznek további nagyszínpados headlinerek is és egyéb izgalmas nevek” – tette hozzá sejtelmesen. Kádár azt is elmondta, hogy miután az egyik előadó miatt csúszott a bejelentés, az early bird kedvezményes időszakot meghosszabbították, így január 31-ig vásárolhatjuk a legolcsóbb jegyet, immár a felhozatal egy fontos részének ismeretében.

 

De nézzük a mostani adagot!

 

A Nagyszínpad headliner sorába érkezik Kendrick Lamar, az elmúlt évek legfelkapottabb és legtöbbet dicsért rappere. A 2012-es ’good kid, m.A.A.d city’ és a 2015-ös ’To Pimp A Butterly’ is óriási kritikai és kasszasiker lett. Utóbbi számos magazinnál az év albumaként futott be, Lamar több Grammy díjat is elvihetett érte. 2017-ben landolt a boltokban a’ D.A.M.N.’, ami egyből listavezető lett az amerikai Billboard 200-as listán. Szintén a nagyszínpados főműsoridőbe készül Kygo. A viharos sebességgel szupersztárrá váló norvég Dj idén novemberben jelentette meg legújabb lemezét, a Kids in Love-ot, melynek turnéjával érkezik Budapestre. Rögtön első albumukkal megnyerték a Legjobb Új Előadónak járó Grammy-díjat, második albumuk után világ egyik legjobb zenekaraként töltöttek meg arénákat és kerültek fesztiválok főműsoridejébe. Ők a Marcus Mumford vezette folkos és alternatív rock zenével operáló Mumford & Sons, akik szintén a Sziget Nagyszínpadának főműsoridős sorába igyekeznek.

 

A Nagyszínpadon lép még föl, de korábbi sávokban a legendás Oasis egykori frontembere, Liam Gallagher, a színpadokon mindig nagyot teljesítő Bastille, az indie pop, és az elektronikus zene egyedülálló egyvelegével hódító Lykke Li, az electro swing alapköve, a Parov Stelar, brit indie gitárrock banda, The Kooks, az aranyhangú dán szőkeség, MØ, a klasszikus 70-es évekbeli rockzenét megidéző Kaleo, a nagyszínpad közönségét már többször megtáncoltató Gogol Bordello. Tavalyi elmaradt koncertjét pótolja a Clean Bandit, jön a “szégyentelenül slágeres dalokat” előadó Blossoms és az elektronikával gazdagon fűszerezett folk rock szcéna egyik legismertebb bandája, a Milky Chance.

 

Az A38 színpadára érkezik a fiatal, szép és rendkívül tehetséges Zara Larsson, a kiváló londoni alternatív rock zenekar, a Wolf Alice, a svéd elektro színtér egyik legizgalmasabb jelensége, a Little Dragon, az elképesztő ambient popzenéjéről elhíresült világsztár, a Cigarettes After Sex. Itt lesz a szakmában régi motorosnak számító buffalói rock trio, a Goo Goo Dolls, a nagyszerű brit dalszerző-előadó, Fink, a virtuóz blues és slide gitáros nagypapa, Seasick Steve. Az A38 megasátorba lép majd fel az idei Szigeten még – mások mellett - a Nothing But Thieves, a Slaves, az Everything Everything, Lewis Capaldi, a Lemaitre, a La Femme, Alle Farben, Joe Goddard live, a WhoMadeWho, a Shame valamint a francia elektronikus zenész, Perturbator.

 

Az Arénába jelentkezett már néhány fellépő, ők az Above & Beyond, Ummet Ozcan, Sam Feldt, Jay Hardway és a The Him, az Amszterdamból érkező Dj duo.

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i