FELÉNÉL JÁR A MŰVÉSZETEK VÖLGYE

megjelenés:
2018-07-24 10:51:10

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 53


Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcáin beindult az élet, udvaraik, épületeik pedig átalakultak, színházi daraboknak, hangversenyeknek, irodalmi programoknak, népzenei produkcióknak, újcirkuszi, tánc előadásoknak, kiállításoknak és koncerteknek adnak otthont egészen július 29-ig. 

 

A fesztivál iamyank szimfonikus zenekari produkciójával indult, Harcsa Veronikával kiegészülve elkápráztatták a közönséget élőben a Völgyhimnusszal. Őrületes koncertet adott a De-Phazz, a 30Y, a Triggerfinger, Hobo, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies pedig az esőt is legyőzte. Teltházasak  voltak a színházi előadások és a hangversenyek, a Recirquel Újcírkusz Társulat két egymást követő napon is megtöltötte a nézőteret.

 

Nagyon büszkék vagyunk az idei műsorra! Fantasztikus hétvégét zártunk és a programok java még csak most jön!” - mondta Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója. 

A Művészetek Völgye második felében olyan előadókkal találkozhatunk majd, mint   az Asian Dub Foundation vagy Rebecca Ferguson, a hazai kedvencek közül fellép a Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment, a Quimby és lesz Random Trip is (Dés László, Szirtes Edina Mókus, Wolfie, Koszi Janka, Saiid, Heincz Gábor “Biga”, Delov Jávor, DJ Q-Cee.

 

A jazz rajongókat a Harcsa Veronika Udvar és a Muflon Jazz Udvar várja, a népzenére, néptáncra vágyókat a Muharay Udvar és a Folk Udvar. Az irodalom szerelmesei ellátogathatnak a Kaláka Versudvarba, valamint a Magyar Írószövetség helyszínére. A MókusKert Udvar közös zenélésre, beszélgetésekre, a Momentán Társulat pedig közös improvizálásokra hívja a közönséget. Kőbánya udvara idén is zenével köti össze a generációkat, a Diabelli kifejezetten gyerekprogramokkal készül. Aki mozizna, megteheti a Filmarchívum és a Cinema Hungary helyszínén. A komolyzenére vágyókat a kapolcsi és a vigántpetendi templom várja, az újcirkusz, tánc iránt érdeklődőket a Cirque du Tókert. Idén is Taliándörögd a színházi központ, a Színház Színpad, a Nemzeti Szín-Tér és a Színmű Globe is izgalmas előadásokat ígér. Szabad a tánc a LEMangURIA udvarban, érdekes beszélgetések és családi programok lesznek a Református Udvarban és a Tarisznya Udvarban, az Etno Ligetben a Néprajzi Múzeummal találkozhatunk. Hobo a Hobo Klubban várja rajongóit, a Fonóban világzenére és népzenére bulizhatunk. Két új helyszín is nyílt ebben az évben, a feltörekvő és alternatív zenekaroknak a KlinikA Udvar és a Hangfoglaló Udvar ad otthont.

 

A Művészetek Völgye kezdetektől különös figyelmet fordít a környezetére. Szórólap tilalom van és szelektív hulladékgyűjtés folyik a fesztivál teljes területén. Az idei évben a vendéglátóegységek összefogtak az Ecocatering csapatával. Teljesen lebomló, növényi alapanyagokból készült evőeszközöket, tányérokat használ majd a Katlan Tóni Konyhája, a Kaláka Konyha, Zsenka néni konyhája, a Karcagi Birkacsárda, a Delibox Delikát, a Trudy Kft., a Kontyos Borház és a Low Cost Gourmet Trailer. A terítékek 1-6 hónap alatt komposzttá lesznek, hulladékot nem termelnek, karbonlábnyomuk pedig 62-99%-kal kisebb, mint a műanyag termékeknek. KONCERTAJÁNLÓ
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i

SAJÁT BANNER