Zeneszöveg-dalszöveg- lyrics-2012-soundvision-mp3-letöltés-walking-in-the-rain-Zeneszöveg.hu - Ahol a dalszövegek laknak

Walking in the rain

megjelenés:
2012-08-07 17:00:55

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 941


2010 őszén már hallhatunk róluk és most úgy tűnik ismét, újult erővel "csapnak a húrok közé". A Soundvis!on zenekar  egy kis szünet után pörgős és friss hangzással tér vissza a hazai pop-rock életbe. Az energikus visszatérésnek egyik ékes bizonyítéka a "Walking in the rain" című dal, melyet most ingyen letölthettek az oldalról.


Hallgassátok meg a dalt és közben olvassatok többet a zenekarról az alábbi interjúban!



Villáminterjú a Soundvis!on zenekarral


Mutassátok be egy kicsit a zenekart! Hányan vagytok a zenekarban, és ki milyen poszton?

Stoki: Gitár, ének
Peti: Szólógitár ének nem
Ati: Basszus gitár ének de
Chrys: Dobok ének, inkább ne
Az akusztikus formációban billentyűn segít minket Csomor Gyuri


Mióta zenéltek együtt?

2009-ben kezdtük el, de azóta a zenekar fele lecserélődött. Peti 2010-ben csatlakozott hozzánk, Ati pedig idén márciusban Sünit váltotta a basszusgitáros pozícióban, akinek ezúton is köszönjük a sok remek élményt, és a közös zenélést.

Hogyan álltatok neki?

Első sorban úgy indultunk, hogy ez majd egy ilyen vicces hobbizenekar lesz, elpötyögünk valami pincepróbateremben. Aztán mindenkiben kialakult az igény, hogy szeretnénk a  hobbiszintnél sokkal komolyabb produkciót létrehozni. Mindig törekedtünk a minőségre. Az új felvétellel végre ezt viszont is hallhatjuk, most sikerült olyan körülmények közt rögzíteni, ami azt hiszem megállja a helyét a mai zenei produktumok között.

Milyen út vezetett idáig?


Hosszú. És nem kevésbé rögös, és még mi van előttünk :D
Sok minden történt. Az első nagy lökés az Emergenza tehetségkutató volt 2010-ben, ahol Közép-Európa 4. legjobb zenekara voltunk, kb. 6 hónapos fennállás után. Ez által lehetőségünk lett 25 külföldi koncertet letolnunk, és volt egy egy hetes külföldi turnénk. Az erre való felkészülés során rengeteget fejlődtünk, és nagyon motiváltak voltunk. Imádtuk, és ontottuk a számokat. Nagyon jó időszak volt.


Merre jártatok?

Pozsony, Bécs, Brno, Prága.

Itthon merre játszottatok?


Nagyrészt Pesten, de ott gyakorlatilag ahol csak lehet, a legjobb az A38 volt, de voltunk a Dieselben, Wigwamban, és sok kisebb klubban. Fesztiválokat is megjártunk, voltunk a Campuson Debrecenben, és Szentgotthárdon a Hopplán.  Az Old Man's-ben havi rendszerességgel van akusztikus műsorunk. Azt is nagyon szeretjük.

Azóta mi történt?

Csináltunk egy nagylemezt. Felvettünk 13 számot, de a végeredménnyel nem voltunk megelégedve, a számok elég jók voltak, de a felvételek nem lettek az igaziak, így a nagy durranás elmaradt. Sajnos nem tudtunk annyit rákölteni, hogy egy igazán ütős anyag legyen, viszont annyira fel akartuk venni az új számokat, amiket a mai napig imádunk, hogy belevágtunk. A végeredmény amúgy nem lett borzasztó, de a saját elvárásainknak nem igazán felelt meg, így aztán csak egy relatíve szűk kör ismeri, és nem nagyon reklámoztuk. Arra jó volt, hogy meglegyenek a zenék, és levédessük őket, de nyilván ezzel nem házalhattunk, hogy húú, itt van a jó kis zenénk toljátok le a rádióban. Azóta inkább demóvá avanzsált vissza. Rengeteget tanultunk belőle. De nagyon sok feszültséggel és kompromisszummal járt, és ez annak a felállásnak gyakorlatilag a végét jelentette. Kicsit megkopott a lendület, és bár fél évre rá nekiálltunk újra stúdiózni, valami eltörött bennünk, és eléggé szenvedtünk. Süni ekkor döntött úgy, hogy kilép a zenekarból. Nagyon sajnáltuk, de mások voltak a céljaink.

Akkor mi hozta meg az új lendületet?

Leginkább Ati :). Nagyon kellet egy jó "basszeros", és atom nagy szerencsénk volt, hogy épp akkor megszűnt a régi zenekarának a hangos felállása, így lecsaptunk rá. Azt kell mondjam az első pillanattól teljes az összhang, nagyon hamar jöttek az új basszustémák, szabad kezet kapott, nem kértük rá, hogy tanulja meg a számokat, szerettük volna, ha a saját zenéjét pakolja hozzá a miénkhez. Na ekkor kezdődtek el a vigyorgós próbák. Mindenki azonnal tudta, hogy ez kellett. Ráadásul emberileg is nagyon egyben vagyunk. Úgy érezzük, most tökéletes a zenekar.
De Peti is nagyon durván beindult, gyártja a jobbnál jobb témákat, meg persze az, hogy nagyon érezzük egymás zenéjét, sokszor próbákon csak jammelünk, és mindenki bele tud kapcsolódni a zenei folyamba. Szóval összességében most érezzük úgy, hogy egyben van a banda, és így mindenki nagyon termékeny...


Ati van hozzáfűznivalód?

Köszönöm, el is pirultam picit és egyet is értek Stokival, hamar megtaláltuk egymást a fiúkkal és azóta is töretlen a szerelem :) Remélem, hogy ez egy csodálatos barátság kezdete...és ennek első végterméke a demónk. A zenekar valóban most jó úton jár, de rengeteg munka vár még ránk, verejtékkel, könnyekkel és persze örömmel, amit az együtt zenélés okoz,  dehát ilyen ez a rock&roll!


Hogy születnek a számok?

Változó. Általában először a zene születik meg, és arra írunk szöveget. Legtöbbször a próbán egy egy jammelésből megtartunk egy húzós témát, és azt dolgozzuk ki. De arra is van példa, hogy valamelyikünk jön egy ötlettel, és azon a vonalon indulunk el.

Ezen a dalon mennyit dolgoztatok?

Magán a dalon nem olyan sokat, de ez egy relatíve régi dalunk, ami évek alatt formálódott a mostani arcára.
A rögzítés nehéz szülés volt. Márciusban kezdtük a felvételeket, még a régi "basszerosunkkal", de nem akart összeállni. Utáltuk csinálni, és nem szólt jól. Aztán amikor Ati megjött folytattuk. Újravettünk gyakorlatilag mindent, egy gitársáv maradt meg. Ráadásul Ati remek énekes, így végre vannak vokálok is, amit már nagyon szerettünk volna, és a közönségünk is. Aztán jött a mindig kardinális kérdés a mix és master. Ezt Ati közreműködésével Barabás Tomi (Djabe, Fusio Group, Tea ) csinálta. Mivel tudtuk, hogy kiváló hangmérnök, nagyon bizakodóak voltunk.  Pikk pakk összerakta, és hamar eljutottunk a végleges változathoz. Baromira örültünk, mert végre úgy szólt egy dalunk ahogy azt hallani szeretnénk. Tomi kiváló munkát végzett! Kicsit popposabb, mint élőben, de talán ez nem is baj.


Miről szól?

Hát természetesen csajról...fájdalmas emlékek, hagyjuk, még jó hogy megírtam, így minden nap szembesülhetek vele. :)


Miért angol?

Szerintünk jobban fekszik a stílushoz. Egyszerűbb szótagot, prozódiát találni rá. Meg ugye sokat mentünk külföldre és oda alap az angol szöveg. De van magyar számunk. Legalább másfél. Viszont dolgozunk a magyar nyelvű anyagon, csak lassan halad, mert baromi nehéz úgy átfordítani valamit, hogy az szövegileg ne legyen gagyi, és mondjon is valamit, még ha nem is pont ugyanazt mint az eredeti.

Hova tovább?

Most nagyon motiváltak vagyunk, dolgozunk az új koncertprogramon, és ősztől elkezdjük tolni a koncerteket. Plusz nem állunk le a stúdiózással. Ez a dal a kislemezünk első száma, amit szeretnénk még az ősszel megjelentetni. Jövő ilyenkorra pedig nagyon szeretnénk, ha kész lenne a nagylemez. De addig még rengeteg munka van vissza. Most elsősorban szeretnénk élőben sokat játszani, mert az az igazi zenélés számunkra. Ott találkozunk a közönséggel (
no meg itt), és az adja meg az igazi lendületet. természetesen nagyon szeretnénk, ha országos rádióba kerülne a dal, mert így van esély egy nagyobb közönség megérintéséhez, most ezen dolgozunk, hogy sikerüljön. Szóval reméljük nem sokára már ott is hallhatjátok a dalt.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i