A MUMFORD AND SONS EGYETLEN EURÓPAI FESZTIVÁLKONCERTJE MA ESTE A SZIGETEN

megjelenés:
2018-08-11 12:34:55

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 954

A Sziget harmadik napján, azaz pénteken 82 ezer látogató követte a programok sokaságát, szombaton pedig akár teltház is lehet, amikor – sok más mellett - a Nagyszínpadon a Bastille hozza elmaradhatatlan slágereit és a Mumford and Sons egyetlen európai fesztivál koncertjét adja. És nézzük, mi más lesz még – a teljeség igénye nélkül! 

 

Kezdésként az idén 15 éves Punnany Massif önti dalokba a nyarat a Dan Panaitescu Nagyszínpadon, őket Lianne La Havas, brit dalszerző követi, aki korábban Paloma Faith vokalistája is volt. A szigetes special partyk talán legkedveltebbjéhez érkezünk ma este: a Flag Partyn minden évben a fesztivál tarka zászlóin túl a világ minden pontjáról kiszúrhatunk zászlókat, bemutatva, hogy bárhonnan is jöjjünk, itt közösen mindenki jól érezheti magát. Utána a Bastille érkezik, akiknek szinte bérelt helyük van a Nagyszínpadon és a közönség szívében is. A brit banda hamarosan megjelenő új albumának dalaira is ugrálhatunk ma. A Mumford and Sons ezen a nyáron csak a Szigeten ad fesztivál koncertet, az indie-rock fenoménektől pedig igazi emelkedett hangulatra számíthatunk a benzdzsótól a hangos gitárokig. 

 

A Mastercard Színpad by A38 helyszínen a Manchesterből érkező Everything Everything csap a húrokba, akik nevükhöz méltóan tényleg, szinte mindenféle zenei elemet kevernek össze dalaikban a feszült gitár-és szinti témától kezdve az elszállósabb elektronikáig, éppen ezért kizárt, hogy unalmas koncertet adjanak. Nem lesz ez másként a norvég Aurora koncertjén sem, aki kislányos bájával, folkos dalaival úgy varázsol el bennünket, mint az északi fény. 

 

A Világzenei Színpadon a Jewish Monkeys börleszk hangulatú klezmer, rock és ska ihletésű izraeli banda koncertje kihagyhatatlan, utánuk pedig a Szigeten már máskor is feledhetetlen bulit csapó LaBrassBanda muzsikájára feledkezhetünk bele a táncba. 

 

Napfelkeltéig tart a party a Bacardí Arénában, ahol többek között Grum, Gabriel & Dresden és az Above & Beyond brit trance csapat pakolja a lemezeket. Utóbbi ráadásul igazi veterán az elektronikus zenei szcénában, akiknek a zenéit olyan sztár előadók is rendszeresen nyomják, mint Tiësto, Armin van Buuren vagy éppen Paul van Dyk. 

 

Ha pedig már itt a szombat, érdemes időben kiérni a Szigetre és felfedezni annak minden szegletét. Aki csak lazulni vágyik ejtőzhet a Sziget Beachen, a Cinema Hungary / TEDxBudapest Salon helyszínen kultfilmeket és a legfrissebb hazai filmeket nézhetjük meg, valamint inspiratív TEDx előadásokat hallgathatunk, ha pedig alkotni szeretnénk, irány az ArtZone! Itt újrahasznosított anyagokból készülnek tárgyak, felhívva a figyelmet a környezettudatos életmódra. De miket is készíthetünk itt? Mindent, ami egy fesztiválon jól jöhet! A Stencil Workshopon saját pólóra, táskára fújhatunk különféle feliratokat és mintákat, a Medence Re+Concept műhelyében újrahasznosított reklámmolinokból születnek designer táskák, a Rainbow Textile-nél maradék textilek élednek újjá fejdísz, karkötő, hajfonat formájában. Kipróbálhatjuk a barkácsolást a Széképítő workshopon, egy különleges ásványi anyagból szobrot faraghatunk, a MOME sátránál pedig pár naponta új dolgot próbálhatunk ki a hímzéstől kezdve a makett készítésig. Persze akkor is érdemes ide benézni, ha nem itt szeretnénk kiélni kreatív énünket: akkor gyönyörködhetünk mások alkotásaiban. Az ArtZone-on belül ugyanis több kiállítás is helyet kapott és az Art of Freedom művészeti pályázat több alkotása is ide költözött. Az idén 5. alkalommal meghirdetett művészeti pályázatra olyan alkotásokat vártak, melyek pozitív üzenetükkel és vizuális erejükkel a szeretet forradalmát hirdetik és figyelembe véve a Love Revolution célkitűzéseit, társadalmi célú üzenetet hordoznak vagy a fenntarthatósági elveknek megfelelően alkották meg őket. A KÉK – Kortárs Építészeti Központ – szervezésében pedig minden délután 16 órától túrát is szervez, hogy megismerhessük a Sziget rejtett alkotásait.

 


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i