Koncertélmény: Belmondo plays Beatles

megjelenés:
2018-12-10 14:10:08

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1004

John Lennon halálának 38. évfordulóján a Belmondo együttes adott koncertet Beatles -és saját szerzeményekből álló esten, a Sgt. Pepper’s Music Clubban Budapesten. Nem véletlen a helyválasztás, hiszen az Sgt. Pepper’s egy Beatles album címe, jó kis hely, a falon sok-sok kép található a világhírű formációról. Valódi zenész bár, egy kisebb koncertteremmel, ahol a Hard Day’s Night-tal vette kezdetét az időutazás. Liverpoolban vagyunk a hatvanas évek közepén és Beatles szól. 

Czutor Zoliék méltó emléket állítottak és hangulatosan idézték fel produkciójukkal a legendás csapat dalait. Könnyedén és boldogan játszották, nem titkoltan nagy kedvenceik klasszikusait. Az este hamar eltelt, a közönséggel együtt nevetve, végig kontaktban, lazán, de zeneileg teljesen összeszedetten. Szeretem az ilyen és ehhez hasonló esteket: teljesen más, sokkal közvetlenebb, együtt bulizunk, nincs nagy színpad és nem vesznek körül kordonok, minden emberibb, átélhetőbb.

John Lennon a rock and roll, a zene és a világ egyik legemblematikusabb alakja volt. Halála előtt nem sokkal egy interjúban azt mondta, hogy egy őrült fickó fogja lelőni. Harmincnyolc éve december 8-án ötször lőttek rá, ebből egy mellé ment, négy golyó talált. Világbékéért küzdő, misztikus, különc művészként igazán maradandót alkotott, amit azóta generációk visznek tovább. Fényes csillagként ragyog.

B+


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i