Budapesten játszik a Loom

Budapesten játszik a Loom

megjelenés:
2012-09-13 12:30:27

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 952
















Két koncertet ad szeptember végén az elektronikus zene kultikus berlini alakjaiból álló szupergroup, a Loom, az A38 hajón.

Szeptember 28-án és 29-én az A38-on lép fel az idén 45 éves Tangerine Dream, az elektronikus popzene alapzenekarának korábbi tagjaiból álló, alig egyéves zenekar, a Loom. Az elektronikus trió műsorában a Tangerine Dream klasszikusai (például a Panoráma című tévéműsor főcímzenéjeként ismert Choronzon) mellett újabb kompozíciók is megszólalnak majd.

Az együttes doyenje a 62 éves Johannes Schmoelling. A csúcskorszakban lépett be a Tangerine Dreambe, első fellépésével rögtön történelmet írt: 1980-ban a nyugati zenekarok közül elsőként játszhatott társaival Kelet-Berlinben.

1982-ben Budapesten lép fel a TD-vel, az éppen megnyíló Budapest Sportcsarnok egyik első vendégeként, teltházas, tomboló sikerű koncerten. 1983-ban a szükségállapot idején körbeturnézzák Lengyelországot, a Beatles legszebb napjait idéző tömeghisztériától övezve.

Jerome Froese, a Loom motorja a TD-alapító Edgar Froese fia idén 42 éves, 1990-ben, vagyis húszévesen került be apja zenekarában. Az ő időszaka volt szakmailag a legsikeresebb: hétszer jelölték Grammy-díjra őket – köztük egyszer Jimmy Hendrix Purple Hazeének szenzációs élő átdolgozásáért -, de végül egyszer sem kapták meg az elismerést.

A zenekar harmadik tagja Robert Waters 34 éves, ismert berlini zenei producer.

A hajón az első nap, 28-án álló közönség előtt lépnek fel, míg 29-én, szombaton ülőhelyek várják a közönséget, maximum 200 személyes befogadóképességgel.

További infó:http://a38.hu/hu/program/loom


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i