Elkészült a HOTS éves jelentése

megjelenés:
2020-01-13 14:40:30

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 921



A HOTS (Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda) éves jelentése összegzi az előző év eredményeit és eseményeit, valamint rávilágít a következő időszak fejlődési lehetőségeire, piacnyitási pontjaira. Az eredmények közül az egyik legjelentősebb, hogy a bécsi Waves Viennán 7-, a szöuli Zandari Festán pedig 4 magyar előadó mutatkozhatott be a fesztiválprogramban. A kiemelt figyelem ezekben az esetekben nem csak a fellépőkre, hanem a hazai piac szakmai szereplőire is irányult.


A HOTS tavaly több szakmai programmal is előrukkolt: egyrészt a harmadik alkalommal megrendezett Outbreakers' Lab nemzetközi mentortábor 4 napjában összesen 12 zenekarból csaknem 30 előadó vehetett részt az angol nyelvű előadásokon, beszélgetéseken, másrészt életre hívta a HOTS SongLabet, amelynek keretein belül hat produkció dolgozhatott nemzetközileg elismert producerekkel dalaik végleges változatának elkészítésén. Továbbá a HOTS rendezte meg 2019-ben is a Budapest Showcase Hub konferenciaprogramját is.


Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának jóvoltából tavaly 475 koncert valósulhatott meg 38 országban, míg év közben a HOTS 18 ország 20 eseményére delegálhatott 30 magyar zenekart, akik 63 koncertet adtak 51 helyszínen, valamint négy zenekar kapott kiemelt stratégiai támogatást, hogy megvalósíthassa terveit.


2019 rekordméretű bevételeket eredményezett a jogdíjbevételek terén is, hiszen az előző évhez képest összesen közel negyvenmillió forinttal nagyobb jogdíjbevétele volt külföldről a magyar szerzőknek, a közép-kelet-európai régióban közel hatszorosára, az ázsiai piacon pedig több mint a duplájára nőttek a szerzők bevételei egy év alatt.


A HOTS 2019-es jelentésének teljes szövegét ITT olvashatod.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i