Agregátor

stílus: Metál

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 21639

dalok száma: 51

leírás:

A zenekar 1997-ben alakult Tatabányán, műfaját tekintve skandináv metal - dallamos zene, erőteljes énekhanggal - útkeresésről, dekadenciáról és a mindennapos küzdelmekről szóló magyar nyelvű szövegvil... bővebben
A zenekar 1997-ben alakult Tatabányán, műfaját tekintve skandináv metal - dallamos zene, erőteljes énekhanggal - útkeresésről, dekadenciáról és a mindennapos küzdelmekről szóló magyar nyelvű szövegvilággal. Mivel dalainkban keverjük az északi zenék dallamos súlyát a hard rock lüktetésével és emberközpontú gondolataival, ezért gyakran használják ránk death'n'roll címkét is. Hatásainkban leginkább a '90-es évek azon zenekaraihoz kötődünk, akik elhagyván kezdeti extrémebb death metal-os gyökereiket, elindultak gót/dark/rock irányba és valamilyen sötét és keserűen cinikus érzelemvilágba szőtt vonalát alkották meg a metal zenének. Ilyenek voltak a Cemetary és a Sentenced illetve mindmáig létező csapatként a Moonspell vagy a Paradise Lost. vissza

bio:

A legelső koncertünket 1999. nyarán adtuk, azóta különböző turnék során bejártuk az ország számos városát, nyári fesztiváljait, valamint volt már vendégszereplésünk Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiáb... bővebben
A legelső koncertünket 1999. nyarán adtuk, azóta különböző turnék során bejártuk az ország számos városát, nyári fesztiváljait, valamint volt már vendégszereplésünk Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Romániában is. Első kiadványunk, a Puszta Lét demo 2000-ben jelent meg.

Néhol dark-ba hajló, középtempós dalokat tartalmazott magyar és angol nyelven. S bár kedvező visszajelzéseket kaptunk e bemutatkozó felvételre, igazán a 2001-ben megjelent Túlontúl EP juttatott minket a köztudatba. Ebben leginkább a címadó dalról készült videoklip és egy a Peron Music Tehetségkutatón elnyert Metal Hammer különdíj segített, amelynek következményeként bemutató cikk jelent meg rólunk fenti újságban és bejutottunk olyan fesztiválokra, mint a Sziget, a Gothica vagy a ZED! illetve olyan külföldi bandák hazai előzenekari lehettünk, mint a Deicide vagy a Holy Moses.

2004-re érett meg a helyzet az első nagylemezre. Ez "A Semmi ágán" címmel a Peron Music Alapítvány gondozásában jelent meg - az alapítvány által részünkre megítélt "Év zenekara" címmel járó támogatás részeként. A dalok folytatták előző munkáink vonalát, a szövegekben pedig megjelent hazai költők - József Attila és Babits Mihály - egy-egy gondolatának újraértelmezése. A borítót Niklas Sundin svéd zenész és grafikus készítette, aki olyan zenekarok részére alkotott már illusztrációkat, mint az In Flames, Sentenced vagy az Arch Enemy. A lemez mellé két klip készült, ezek közül elsősorban a 'Gyökerek nélkül' lett széles körben ismert. A kiadvány megjelenésének idejében hagytuk el az ország határait és azóta vagyunk folyamatosan jelen Románia és Szlovákia különböző rockfesztiváljain.

Második nagylemezünk, a "Szürkület" 2006-ban jelent meg, a Nail Records gondozásában. A dalok szakítottak az előző album kissé melankólikus hangulatával és inkább középtempós, élőben energikusabban ható szerzeményeket vonultatott fel. A lemezborító - Niklas Sundin, Ölveczky Gábor és Posta János közös alkotása . Díjazott lett 2006-ban a Hangsúly 06 - (Hungarian Metal Awards)-on. A "Zuhanás" című dalra készült klip pedig a hazai rockműsorok bejárása után felkerült a HammerWorld 2008 év végi DVD-mellékletére.

2009 szeptemberében fejeztük be harmadik, "Emberség" című lemezünk felvételeit. A Szabó Dávid és Loderer László szerzőpáros által jegyzett dalok valamivel direktebb és trash-közelibb vonalon mozognak, mindemellett megőrizték a zenekarra jellemző dallamosságot is. A szövegek elsősorban a címadó gondolatot járják körül, azokat a szélsőséges érzelmeket festik meg, amelyeket az embernek egyedül kell átélnie, kezdve az "Éjfél felé" -se-veled-se-nélküled poklától, a "Mint tűz és a jég" önvizsgáló menedékén át a "Tűz, jöjj velem!" búcsújáig. Egyes dalokban más zenekarokban tevékenykedő barátaink is helyet kaptak vendégvokalistaként.

Ők Rieckmann Tadeusz (Dalriada) - A skorpió útja, Létszomj, A zárt ajtók joga - , Tanka Balázs (Turbo) - Éjfél felé, Romok között és Tóth Balázs (Tesstimony) - Mint tűz és a jég. A dalok sötét hangulatát hűen tükröző borító Plamen Kolev bolgár grafikus és Posta János munkáját dícséri. A lemez 2009. novemberében jelenik meg a HammerWorld magazin CD-mellékleteként. vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i