Hátsó szándék

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 23963

dalok száma: 32

leírás:

A Hátsó Szándék az 1990-es években indult magyar punkzenekarok egyik legjobbja volt. Szövegviláguk és annak megfogalmazási módja messze az átlag fölé emelte az együttest.

bio:

A Pavlov Kutyái, valamint a Pincebogarak nevű formációk keveredéséből jött létre. 1997 őszén változtatták a nevüket Hátsó Szándékra, első koncertjük 1997. november 14-én volt. Ekkor a felállás Andor... bővebben
A Pavlov Kutyái, valamint a Pincebogarak nevű formációk keveredéséből jött létre. 1997 őszén változtatták a nevüket Hátsó Szándékra, első koncertjük 1997. november 14-én volt. Ekkor a felállás Andor Márton – basszus, Kuttner Tamás – dob, Kobera Gábor és Pacsay Péter – gitár, Várkonyi Ádám – ének volt. 1998-ban sok tagcserén mentek át, végül 1999-re kilépett Várkonyi Ádám és Pacsay Péter is, azonban belépett Nagy Gergely a mikrofon mögé, így ismét teljes volt a felállás, igaz, már csak egy gitárral.
1999 februárjában vették fel első demójukat Nincs üzenet címmel, ezen a kazettán még nem teljesen kiforrott a zenekar. Ennek ellenére ezen hallható legismertebb számuk, az Együtt az utcán, ami a punk-skin összetartás kérdését feszegeti.
Következő albumuk az Álmatlanság (2000) már sokkal inkább elment a lelki vonal felé, eltávolodtak a társadalomkritikától, az ezen hallható szövegek megállják a helyüket még versekként is. Ezen az albumon még van egy utalás a skinheadekre, de inkább a skinek szétszakadását, mint a punk-skin kérdést jeleníti meg a Skinhead Reggae című számuk. Következett az Öt percünk maradt (2002), amiről bátran állítható, hogy a zenekar kiteljesedése. Zárószáma, a Fiatalon nincsen szép halál, akár a zenekarról is szólhatna. Ugyanis ez az utolsó albumuk, 2004 januárjában búcsúkoncerttel köszöntek el rajongóiktól (aminek egyébként az előbb említett szám volt a zárószáma) és letették a hangszereket. A csúcson tudták befejezni, elmondták, amit akartak, nem akarták magukat ismételni.
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i