Alhana

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 15989

dalok száma: 15

leírás:

Az Alhana egy 2002-ben alakult dallamos Heavy Metal és Rock Musical közötti zenét játszó társaság. Jelenleg 4 lemezünk van , a Csillagszellő 5 számmal 2002-ből, és a 2004-es Alkonyat 3 számmal egy iga... bővebben
Az Alhana egy 2002-ben alakult dallamos Heavy Metal és Rock Musical közötti zenét játszó társaság. Jelenleg 4 lemezünk van , a Csillagszellő 5 számmal 2002-ből, és a 2004-es Alkonyat 3 számmal egy igazi "kislemezen". Az Utolsó Bárd EP, és a Tündértánc, az első nagylemezünk. vissza

bio:

Az elválás és a megalakulás A történet visszanyúlik egészen 2001 szeptemberéig, mikor is Sígli úgy döntött, elhagyja addigi zenekarát, a Tûzmadarat. Akkoriban úgy érezte, talán nem is akar többet zen... bővebben
Az elválás és a megalakulás
A történet visszanyúlik egészen 2001 szeptemberéig, mikor is Sígli úgy döntött, elhagyja addigi zenekarát, a Tûzmadarat. Akkoriban úgy érezte, talán nem is akar többet zenélni, kicsit sok lett neki bizonyos dolgokból... de hát a vér nem válik vízzé. :) Megfogant fejében egy olyan zenekar gondolata, ami elég kemény ahhoz, hogy zúzni lehessen rá, de a gyönyörû nõi éneket ne adj isten még szinti is támogatná... Testvére, Eddie, a Tûzmadár dobosa támogatta elképzeléseit, annyira, hogy egy nagy levegõvel õ is kilépett a zenekarból, és csatlakozott az akkor alakulófélben lévõ, még név nélküli zenekarhoz, aki ekkor a következõ tagokat takarta: Paréj Zsuzsi - Ének, Kovács Marci - Gitár, Siegl András - Bõgõ, Siegl Zoltán - Dobok. Az elsõ próbára 2002. május közepén került sor, a másodgitárosi poszton Pihokker Peti pengetett a Tûzmadárból. Ez az együttmûködés annyira gyümölcsözõ lett, hogy Pihe azóta is, idõt és energiát nem kímélve két zenekar teljes jogú, oszlopos tagja! :) Tulajdonképpen ez a próba tekinthetõ az együttes megalakulásának, itt született meg az ALHANA név is. (Aki olvasta a Dragonlance krónikákat, annak bizony ismerõsnek tûnhet.)

Billentyûs problémák...
A mag tehát összeállt, itt volt még a billentyûs kérdése. Az egész nyáron át tartó keresgélés, hirdetés eredménye az lett, hogy csatlakozott hozzánk Galántai Ági. Két koncert erejéig a zenekart ez a hat tag alkotta. Sajnos Ágitól viharos hangulatban búcsúzni kényszerültünk, így ismét billenytûs keresés következett. Ezután ránk mosolygott a szerencse, viszonylag hamar megtaláltuk Hidvégi Tomit, aki teljes mértékben beváltotta a hozzá fûzött reményeket. Addigra már a zenekar lenyomott pár koncertet a pesti rock klubokban, három saját számmal és számos feldogozással (Nightwish, Edguy, Hammerfall, Startovarius, stb.) Szerencsére abszolút pozitív fogadtatásokban részesültünk, akiknek az elején még furcsák voltak a klasszikus metál nóták Zsuzsi hangjával, azt hiszem, a bulik végére többségükben levetkõzték aggodalmaikat. :)
Csillagszellõ
Tomi beszállásával még jobban felpörögtek az események, míg végül öt számmal a tarsolyunkban (melybõl egyet már rögtön Tomi hozott!), úgy döntöttünk, belevágunk elsõ hanganyagunk felvételbe. Rengeteg munka, szervezkedés, és próba után a törökbálinti P sudióban készítettük el a felvételt, amely CD-n jelent meg, és a Csillagszellõ címet viseli. A Rocktogonban megrendezett lemezbemutató koncert után - mely olyan jó hangulatban zajlott, hogy a klub vezetõsége felkérte a zenekart egy havonta megrendezendõ Alhana klub szervezésére - egy kevés pihenés után újult erõvel és lelkesedéssel csapunk a húrok, bõrök, billentyûk, és hangszálak közé a frissen beköszöntött 2003-as évben. :))
A zenekar 2003-ban sem állt meg a munkával. A klub és a pesti koncertek mellett a formáció több turnéállomásra is elkísérte a Kalapács zenekart és így több vidéki városba is eljutottunk, többek között Sopronba, Győrbe, Szarvasra és Várpalotára. Lehetőséget kaptunk az Omen zenekar előtt színpadra lépni a Petőfi Csarnok falai között majd a 2003-as Sziget fesztiválon a Hammer World színpadán ahol fergeteges hangulatban zajlott a fellépés. A zenekar közben egy tagcserén esett át gitáros poszton, Kovács Marcit Bessenyei Balázs váltotta le, míg Pihokker Péter mostantól csak az Alhanában zenél. Augusztus végén rendeztünk egy három napos fesztivált a Velencei Tó partján, Agárdon, ahol több mint 200 ember fordult meg. Ezután Hódmezővásárhelyen koncerteztünk egy kisebb rock fesztiválon. 2003 szeptemberében sikerült bejutnunk a WigWam Rock Club által szervezett tehetségkutató fesztivál döntőjébe, ahol holtversenyben a 4. helyen végeztünk. Lehetőséget kaptunk színpadra lépni a 20 éves régi felállású Pokolgép zenekar budapesti (PeCsa) és vidéki koncertjein. Az év végén még egy hatalmas karácsonyi bulival háláltuk meg a közönség támogatását.

Alkonyat
2004-ben koncertsorozatba kezdett a zenekar, melynek során számtalan kisebb koncert mellett eljutottunk országunk határain kívülre is, pl. Szerbiába, Moholra. A nyáron, júliusban megrendezett II. Alhana táborra pedig mindenki kellemes emlékekkel gondol vissza. A zenekarokat is beleértve több mint 500 ember fordult meg a táborban. Ekkor jelent meg a zenekar második hanganyaga, a három számos Alkonyat EP. Közben több kisebb-nagyobb nyári fesztiválon is megfordult a zenekar. Az év végére már az ország minden szegletét bejártuk. Közben több nagy banda vendége voltunk illetve felléphettünk ismét a PeCsá-ban a Nagy Októberi Forr-A-Dalom fesztiválon több hazai illetve nemzetközi ismertségű bandával is. A 2005-ös III. Alhana táborban pedig az eddig megszokott koncerteken kívül összehoztuk az Avantasia I. színpadi változatát, a vártnál sokkal nagyobb sikert aratva... :))

December 6-án megjelent az Alhana zenekar debütáló lemeze. A 10 dalt és egy intrót tartalmazó, “Tündértánc” névre keresztelt anyag a december-januári HammerWorld magazin CD-mellékleteként látott napvilágot, melyben egy kedvezményre jogosító kupon is található, amit a januári lemezbemutatón lehet beváltani. vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i