Dinamit

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 40448

dalok száma: 30

leírás:

A Dinamit magyar rockegyüttes, amely 1979-ben alakult supergroupként: Vikidál Gyula a P. Mobilból, Németh Alajos a Miniből, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és Németh Gábor a Skorpióból érkezett. Bár ... bővebben
A Dinamit magyar rockegyüttes, amely 1979-ben alakult supergroupként: Vikidál Gyula a P. Mobilból, Németh Alajos a Miniből, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és Németh Gábor a Skorpióból érkezett. Bár tehetséges zenészek alkották, megítélésére rányomta a bélyeget, hogy sokan „állami rockzenekarnak” titulálták. vissza

bio:

Két albumot készítettek (a másodikat már kétgitáros felállásban Lugosi Lászlóval a Beatricéből), továbbá a népszerű Tinédzser-dal kislemezt és egy másik kislemezt. 1981 végén a Dinamit feloszl... bővebben
Két albumot készítettek (a másodikat már kétgitáros felállásban Lugosi Lászlóval a Beatricéből), továbbá a népszerű Tinédzser-dal kislemezt és egy másik kislemezt.



1981 végén a Dinamit feloszlott. A Pulzus című televízió műsor első, 1982-es adásában jelentették be a feloszlást, hivatkozva arra, hogy a szaksajtó tönkretette a zenekart.



28 év hallgatás után 2009-ben bejelentették az együttes újjáalakulását, új énekessel és basszusgitárossal. Visszatérő koncertjüket Szombathelyen tartották.



2010-ben új stúdióalbummal jelentkeztek, amely a Rockinform magazin mellékleteként jelent meg. Megjegyzendő, hogy tulajdonképpeni első nagylemezük a Szűcs Juditnak írt album, melyet ők is játszottak fel.

2011 elején Jankai Béla lett az új billentyűs.

agok

Alapító tagok:

* Vikidál Gyula - ének 1979-1981
* Szűcs Antal Gábor - gitár
* Németh Alajos - basszusgitár 1979-1981
* Papp Gyula - billentyűs hangszerek
* Németh Gábor - dob

További tagok:

* Lugosi László - gitár 1980-1981
* Kálmán György - ének 2009-
* Zselencz László - basszusgitár 2009- vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i