Gemini

stílus: Rock

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 187732

dalok száma: 52

leírás:

Magyar pop/rock együttes.

bio:

A Geminit Várszegi Gábor alapította Bardóczi Gyula (dob), Szabó György (ének), Puszta Gábor (gitár) és Kékes Zoltán társaságában. Később csatlakozott Markó, majd 1971-ben Papp és Rusznák Iván (gitár) ... bővebben
A Geminit Várszegi Gábor alapította Bardóczi Gyula (dob), Szabó György (ének), Puszta Gábor (gitár) és Kékes Zoltán társaságában. Később csatlakozott Markó, majd 1971-ben Papp és Rusznák Iván (gitár) kerül a csapathoz. Rendszeresen felléptek a Budai Ifjúsági Parkban, nyaranta pedig a balatoni szórakozóhelyeken, koktélhajókon játszottak. 1970. szeptember 26-án 12 órát játszottak egyhuzamban egy szüreti bálon. Legnagyobb sikerük a "Vándorlás a hosszú úton" című dal volt. 1972-ben Kékes a Hungária-ba igazolt, helyét Baranszky László (gitár) töltötte be. Markó András 1972-ban kivált a zenekarból, Delhusa Gjonnal alakított rövid életű duót, Simon & Garfunkel nyomdokain (Johnny és Andris). A duó megszűnése után Várszegi visszahívta Markót a Geminibe. 1973-ban a Tremeloes előzenekaraként léptek fel a Kisstadionban. 1975-ben Szabó György (ének) kilépett, helyére Heilig Gábor került, ugyanebben az évben a "Képzelt riport" c. musical előadásán közreműködtek a Vígszínházban. 1977-ben Papp és Markó újjáalakította az együttest. Az eredeti felállásból távozott Várszegi , Bardóczi, Pusztai, Baranszky, Heilig, és Rusznák. Az új tagok Dávid, Szigeti. 1981-ben Papp az MB I. együttesbe igazolt, az új tag Albert lett. Mindezek ellenére a csapat nem tudta megismételni az egykori sikereit és megszűnt. Bardóczi a Kati és a Kerek Perec illetve később a Neoton Família tagja lett. Baranszky az Apostollal, Heilig Eszményi Viktória-val, majd a 100 Folk Celsius-sal folytatta. Rusznák az M7-es együttes tagja lett, Várszegi pedig szövegíróként dolgozott tovább, több slágert írt az Omega részére. 2001. március 9-én a Budapesti Kongresszusi Központban ismét összeálltak egy jótékonysági koncert erejéig, a következő felállásban: Baranszky László, Markó András, Papp Imre, Szabó György, Heilig Gábor és Bardóczi Gyula.

Forrás: Allmusic.hu vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i